Toplumsal Haber Merkezi

Cumhur İttifakı’nın en küçük ortağı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Global ekranlarında yayımlanan 'Müzakere' programına konuk oldu. 104 yurtsever amiralin yayımladığı bildiriyi eleştiren Perinçek, 'Bildiri bir gerçeğe dayanmıyor' diye konuştu.

Bildirinin ‘Atlantik kaynaklı’ ve ‘dolaylı olarak PKK’yla aynı cephede’ bir bildiri olduğunu söyleyen Perinçek’in açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

‘DARBE İMASININ BİR KIYMETİ YOK’

Darbe imasının bir kıymeti yok. Darbe yapacak bir güçleri de yok. Amerika'nın dönemi geçti artık.Anayasamızın 26. maddesine göre herkes tek başına veya toplu olarak görüşlerini açıklayabilir.

Çok sorumsuz, gerçeklere dayanmayan, ciddiyetsiz ve Türk subayına yakışmayan, ihanet eden bir bildiri.

‘TÜRKİYE MEVZİSİNDE DEĞİLLER’

Türkiye'nin hem Karadeniz'den hem Akdeniz'den tehdit edildiği, HDP hakkında kapatılması davası açıldığı koşullarda bu emekli zatlar nerede mevzileniyor? Türkiye mevzisinde değiller!

Bir amiral tahlil yapacak, analiz yapacak. Türkiye nereye gidiyor? Tehditler nereden geliyor?

‘BİLDİRİ PKK’YLA AYNI CEPHEDE’

Bu bildirinin Atlantik kaynaklı olduğu akıyor üzerinden, her tarafından akıyor. Mehmetçik bugün PKK'yla savaşıyor. Bildiride terörle mücadele ile ilgili bir cümle yok. Dolaylı olarak o bildiri PKK'yla da aynı cephede. '

Bu sorumsuz bildiriye sorumsuz cevaplar vermemek lazım.

Bildirinin iç cephede karışıklık yarattığını, Türkiye'nin duyarlılıklarıyla buluşmadığını saptamamız lazım. Ama bunun üzerine iyice alevlendiren sözlerle gitmemek lazım.

''Bildiri bir gerçeğe dayanmıyor."