Toplumsal Haber Merkezi

Doğu Perinçek'in genel başkanı olduğu Vatan Partisi'nin resmi yayın organı Aydınlık'ta son günlerde ülkücü mafya Sedat Peker'in ifşaatlarıyla gündem olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı aklama gayretiyle dolu bir haber paylaşıldı.

Ağar'ın Azerbaycanlı gazeteci Eynulla Fatullayev'in Youtube kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu ve dört gün önce yayınlanan programı Sedat Peker'in Mehmet Ağar'ın İran vatandaşı Ahmet Nazari’yi Türkiye’de sakladığını, sonra da vatandaşlık verdirdiğini iddia etmesinin ardından yapması ise ayrıca dikkat çekiciydi. 

TÜRKİYE SOLU FONCUYMUŞ
Başı her sıkışanın yaptığı gibi programda da Atatürk'e övgüler dizen Ağar, CHP'yi artık Atatürk'ün partisi olmamakla itham etti. Aydınlık bu kısımları ön plana çıkartırken Ağar'ın Türkiye solununun tamamının yabancı ülkeler tarafından fonlandığını söylemesiniyse manşetten verdi. Özellilkle Vatan Partisi Çin Temsilcisi ve Türk-Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği Genel Başkanı Adnan Akfırat'ın başını çektiği organizasyonla sıklıkla Çin Halk Cumhuriyeti ve Rusya tarafından fonlandığı iddia edilen Vatan Partisi ve Aydınlık Gazetesi'nin 'fon' ifadelerini bu kadar öne çıkarması da ayrıca dikkat çekti.

ERGENEKON KAHRAMANINDAN TEKRAR SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNE 
Sedat Peker'in henüz iktidarla kavgaya tutuşmadığı ve ifşaatlarına başlamadığı günlerde Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ve İstanbul Örgütlenme Büro Başkanı Bora Çelik, Karaköy’de kendisiyle akşam yemeğinde buluşmuşlardı. Bora Çelik o buluşmayı sosyal medya hesabı üzerinden “Güzel bir anı bırakalım” notlu bir fotoğrafla paylaşmıştı. 

O dönem gelen eleştiriler karşısında Sedat Peker'i 'Ergenekon Davası kahramanı, büyük vatansever' olarak pazarlayan Perinçekçiler, Peker'in gündemi sarsan ve iktidarın mafya-uyuşturucu ilişkilerini ortaya döktüğü iddialarının hiçbirini haberleştirmezken bugün Peker için tekrardan 'suç örgütü lideri' tanımlaması yapmış oldular.



AĞAR İÇİNSE 180 DERECE DÖNÜŞ 
'Tansu Çiller'in özel örgütü'nün kilit isimleri olarak tanımladıkları Mehmet Ağar için Aydınlık, yıllar önce şu manşeti atmıştı: