Doğu Perinçek, "Vietnam'da da kazandık, Küba'da da kazandık, en son Afganistan'da kazandık. Amerikan yönetimi mağlup tarafta" dedi.

Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesinin ardından Taliban'ın ABD'ye karşı zafer kazandığını öne süren ve Taliban'ın 'zaferini' "Atatürk"e ve "Kurtuluş Savaşı"na benzeterek tepkilere neden Doğu Perinçek, tepki çekecek açıklamalarına son sürat devam ediyor. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Taliban'la ilgili çıkışlarına devam ediyor. 

Afganistan'da yaşanan gelişmelere yönelik açıklamalarını sürdüren Perinçek, Afganistan'da Taliban'ın yönetime gelmesini yine Kurtuluş Savaşı'na benzetti.

Ulusal TV canlı yayınında konuşan Perinçek, Afganistan'da Taliban'ın yönetime gelmesini bir zafer olarak değerlendirirken ABD'nin mağlup tarafta olduğunu öne sürdü. Perinçek, Taliban'a tepki gösterenlerin de bu yenilgiden duydukları öfke ile teğpki gösterdiklerini iddia etti.

Perinçek, ''Türk Milleti, Afgan Milletiyle birlikte galip tarafta. Amerika ve Amerikancılar mağlup tarafta. Vietnam'da da kazandık, Küba'da da kazandık Mustafa Kemal önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nda da kazandık. En son Afganistan'da da kazandık. İşittiklerimiz yenilmişlerin bağırtısı, sızıntısı, ağlaması. Bunlar yenik, bunun için cıyak cıyak bağırıyorlar. Bunlar yenik, yenilmişler, ABD'nin uçaklarına kafalarını uzatan adamlar bunlar. ABD yalnızca Afganistan'da yenilmedi. Amerikancılar da Türkiye'de yenildi.'' diye konuştu. Perinçek, 'yenilmişlerin' "Mustafa Kemal'den, İttihat Terakki'den, Namık Kemal'lerden yedikleri tokatı bir kez daha yiyeceklerini" öne sürdü.