Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 100 bin çocuğa ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ kitapçığı yolladı. Kitapçıkta yer alan bir çizimde din adamlarının yanında Alevi dedesinin de bulunması kara propagandanın başlamasına neden oldu. Alevi dedelerini reddeden ve kitapçıkta Aleviliğin ayrı bir din gibi gösterilmeye çalışıldığını savunanlar İBB'ye yeni bir saldırı aracı bulmuş oldu. Bunlardan biri de AKP destekçisi Doğu Perinçek'ti. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İBB'nin 23 Nisan'da çocuklara gönderdiği kitapçık üzerinden Alevilik kültüründeki yeri herkesçe bilinen dedeliği hedef alarak "Alevi vatandaşlarımız Müslümandır, Aleviliğin İslam dışı başka bir din olarak görülmesini kesinlikle kabul etmezler. Bu bir Amerikan projesidir" dedi.

Perinçek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara gönderdiği kitapla ilgili yazılı açıklama yaptı. "Alevi vatandaşlarımız Müslümandır, Aleviliğin İslam dışı başka bir din olarak görülmesini kesinlikle kabul etmezler. Alevi de biziz, Sünni de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Bu bir Amerikan projesidir" ifadesini kullanan Perinçek, Alevi yurttaşların Muhammedi ve Müslüman olduğunu söyledi. 

İBB'nin konuya ilişkin açıklama yapması gerektiğini ifade eden Perinçek, "Sonuç itibarıyla Türkiye'nin içine girdiği bu koşullarda, ABD'nin hesabına bazı sonuçlar üretme hayalleri var, planlar var, fesatlar ve fitneler var. Türkiye bugün ayrışmayacaktır, kenetlenecektir" değerlendirmesinde bulundu.