Toplumsal Haber Merkezi

Fransa'da Amerikancı Emmanuel Macron ile faşist Marine Le Pen arasında bir seçim yapmaya zorlanan halk, boykotlar ve grevler örgütlüyor. Üniversitelerde işgaller yaşanıyor, eylemler yasaklanıyor. Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Sorbonne Üniversitesi öğrencileri de geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Marine Le Pen ve Emmanuel Macron arasında seçim yapmaya zorlayan sistemi kabul etmediklerini belirterek üniversiteyi işgal etmişlerdi.

Seçimlerle ilgili her gün yeni bir gelişme yaşanırken, bir beklenmeyen çıkış ise Doğu Perinçek'ten geldi. Türkiye siyasetinde yaptığı tercihlerle kadrolarını dağıtan ve binlerce üyenin istifasına neden olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fransa seçimlerine de müdahil oldu. Perinçek, faşist Le Pen'e oy istedi. Vatan Partisi liderinin savunması ise "Le Pen'in NATO ve ABD karşıtı olması."

Twitter'dan paylaştığı mesajlarda "Türk, Cezayirli, Arap, Müslüman, Afrikalı ve Fransız dostlarımızı Marine Le Pen’e oy vermeye çağırıyoruz. Macron’a verilen oy, ABD emperyalizmine boyun eğme oyudur. Marine Le Pen’e verilecek oy, ABD zulmüne başkaldıran oydur" diyen Perinçek, "Macron, ABD emperyalizminin adamıdır. Macron, Fransız büyük tekellerinin emrindedir. Macron, NATO’nun adamıdır, Avrupa Birliği şefidir. Macron, Doğu Akdeniz’de ve her yerde Türkiye düşmanıdır. Macron, İslamiyet ve Müslüman düşmanıdır" ifadelerini kullandı.

'LE PEN ABD'Yİ KORKUTAN LİDER'
Marine Le Pen içinse "ABD’yi korkutan lider" diyen Perinçek, "Le Pen’e yöneltilen ırkçı vb. suçlamalar, doğrudan Washington merkezlidir. ABD emperyalizmi, kendisine kafa tutan her devlet liderini bu tür kara propaganda yöntemleriyle itibardan düşürmeye çabalıyor" değerlendirmesini yaptı.

Fransa halkının 24 Nisan Pazar akşamı ABD emperyalizmini sandığa gömeceğine inandığını belirten Perinçek "Fransız Devrimi’nin değerlerini ayağa kaldıracak olan Fransa halkı, ABD hegemonyacılığına ağır bir darbe indirerek yükselen Yeni Uygarlığa tarihî bir katkıda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.