Ülkücü çete lideri Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz’ın İçişleri Bakanı ile görüştükten sonra yurtdışına çıktığının unutturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Peker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sezgin Baran Korkmaz’a suç örgütü liderliğinden ve de kara paradan suçlama yapılıyor. Suç örgütü suçlaması yapılabilmesi için polisin en az 6 aylık ön çalışma yapması gerekir. Ayın 4’ünde saat on buçukta İçişleri Bakanı bu şahısla nasıl görüşür(hem de bakanlık makamında)?Bu görüşmenin ertesi günü bu şahıs yurtdışına nasıl kaçar? Bakanlığın kamera kayıtlarını ve hts kayıtlarını şu ana kadar neden yayınlamadılar? Bence en önemli konu bu. Bu konu sanki unutturulmaya çalışılıyor.” ifadelerine yer verdi.

Peker, daha önce yayınladığı videoda, BSK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın 4 Aralık 2020 tarihinde bakanlık binasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra yurtdışına çıktığını iddia etmişti. Peker’in bu açıklaması İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmamıştı.

Sezgin Baran Korkmaz, daha sonra kendisinden hukuksal sorunlarını çözmek için gazeteci Veyis Ateş aracılığıyla 10 milyon euro para istendiğini ifade etmişti.