Ülkücü mafya lideri Sedat Peker, bugünkü tweetlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sivillere silah dağıttığını iddia etti. Peker, "...arabaya koyulan bir kasa kalaşnikof silah İstanbul Balat’a gitti. Ak Parti İstanbul gençlik kolları başkanı olan Taha Ayhan’ın yardımcısı olan Osman Tomakin’e teslim edildi (Osman Tomakin siyah Passat araçla silahları teslim almaya geldi)." gibi ayrıntılar verdiği tweet dizisinde Soylu'nun iç savaş çıkarmaya yönelik davrandığını iddia etti.

Peker'in iddiaları üzerine "Silahlandığını" beyan eden paylaşımlar yeniden gündeme gelirken konuya ilişkin pekçok yorum da yapıldı.

İktidara yakın isimlerin hatırlatılan paylaşımları şöyle:

Peker'in paylaşımlarının ardından Soylu ile ilgili iddialar yine gecenin en çok konuşulan konusu oldu. Dağıtılan silahlara yönelik çok sayıda yorum yapıldı.

Yorum yapan isimlerden biri de TİP Milletvekili Ahmet Şık oldu. Şık, Peker'in bir tweetini alıntılayarak "Mafya iktidarı derken silahsız olduklarını düşünmedik elbet. 15 Temmuz kalkışmasının en çok konuşulan iddialarından birisi isim, tarih ve yer kayıtlarıyla ete kemiğe büründü." dedi. Şık, daha sonra Peker'in açıklamalarındaki bir ayrıntıya dikkat çekti. Şık, “15 Temmuz sonrasında da devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları dağıtmaya neden devam ettiniz?" sorusundaki en dikkat çekici olan “15 Temmuz sonrasında da” ibaresindeki “da” olmalı. Öncesinde kimlere neden silah dağıtıldı?" diye sordu.

Prof. Dr. Gazi Çağlar ise, "Peker'in iddiası devletin içişleri bakanlığı koltuğunda oturan şahsın devlete paralel illegal silahlı örgüt kurduğu ve yönettiği iddiasıdır: Bunu derhal soruşturmayan, kamuoyuna açıklamayan devlet, devlet olma vasfını kaybetmiştir." yorumunda bulundu.

Konuya ilişkin bazı yorumlar şöyle:

Gazeteci Bahadır Özgür, "Peker, Süleyman Soylu'yu açıkça "silahlı örgüt kurmak"la suçluyor. Finans kaynaklarından silah dağıtımına deliller olduğunu savunuyor. İsim, tarih, yer veriyor. Öyle sessizlikle geliştirilecek bir iddia değil bu." dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Özgün Emre Koç konuya ilişkin  çok daha vahim bir iddiayı gündeme getirerek  "Esenyurt merkezli bu iddialarda Peker'in anlattıklarından çok daha fazlası var. Ben bu bölgede önemli bir siyasiye ait bir ev dolusu silah stoku olduğu iddiasını görgü tanıklarından yakın zamanda duydum. Peker muhtemelen belgesine ulaştığı kadarını açıklıyor." dedi.

Gazeteci Can Dündar: "#SedatPeker, açıkça İçişleri Bakanı #SüleymanSoylu’yu illegal silahlı örgüt kurup yönetmekle suçluyor." 

Dün, Berlin'deki evinde bıçaklı saldırıya uğrayan Gazeteci Erk Acarer: "Demek ki neymiş yazılan, anlatılan her şey doğruymuş! Korkunç bir suç örgütü! "

Havin Güngör