Hakkında "organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak" suçlamasıyla soruşturma başlatıldıktan sonra devlet kademelerinde bulunmuş kişilerle ilgili çeşitli açıklamalar yapan ve itiraflarda bulunan Sedat Peker’in işaret ettiği isimlerden olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’dan açıklama geldi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 'derin devletin başı’ dediği eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’la ilgili önemli iddialarda bulunmuştu. Peker, 1996 yılında Kıbrıs’ta faili meçhul bir cinayete kurban giden Kutlu Adalı ile ilgili Ağar’ı işaret etmiş, başka bir açıklamasında da Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına maruz bırakıldığını söyleyerek şikayetçi olan genç bir gazeteci kadının, bir gün sonra evinde ölü bulunduğunu anlatmıştı.

Peker’in ‘FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na kumpas kurmakla da suçladığı Ağar, Sözcü’den Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamalarda, kendisi hakkındaki iddialardan sadece lüks yat limanı olan Bodrum Yalıkavak Marina ile ilgili olanlara yanıt verdi. Ağar, ‘alnının açık olduğunu’ öne sürdü ve “Kimseden korkum yok” dedi.

Peker’in bahsettiği, Bodrum Yalıkavak Marina’ya tehditle el koyduğu iddialarına yanıt veren ve aynı zamanda marinanın yöneticisi olan Ağar’ın açıklamaları şöyle:

‘BENİM KORKACAK HİÇBİR ŞEYİM YOK, BUNU DEVLET DE BİLİR’

Devlet hizmetinden ayrılalı 25 yıl, siyaseti bırakalı da 15 yıl oldu. Dokunulmazlığım yok. Devlet benimle ilgili istediği araştırmayı istediği zaman yapar. Bunun için herhangi bir engel yok. İnsan yaptığından korkar, yapmadığından değil. Benim çok şükür korkacak hiçbir şeyim yok.

Ben alnı açık gezerim. Böyle olduğumu devlet de, millet de bilir. Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse şikayetçi olmaz. Ama son dönemlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK siteleri marina ve benimle ilgili yalan haberler üretiyor. Bunlar karşılık bulmuyordu. Şimdi farklı taktikler uygulanıyor. Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandı.