Cihan Ekşioğlu Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğdu.

EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Cihan Ekşioğlu, inşaat sektörü ve savunma teknolojilerine yönelik projeler yürütüyor.

Sedat Peker, firari Sezgin Baran Korkmaz’a ait olduğu bilinen Paramount Hotel’de çok sayıda ismin kaldığını ifade etti.

Ekşioğlu, Peker’in iddialarıyla birlikte gündeme gelen ve kamuoyunun tanıdığı bir isim oldu. 

Paramount Hotel’in ilk sahibi Atilla Uras’ın kızı Yasemin Uras, Cihan Ekşioğlu’nun Atilla Uras’ın öldüğü gün otele devletin tankıyla girdiğini ve otelin şu andaki sahibinin de belli olmadığını öne sürmüştü.

Peker, bugünkü iddialarında ise Ekşioğlu'nun Süleyman Soylu'nun 'manevi oğlu' olduğunu ifade ederek Ekşioğlu'nun "FETÖ borsasının mucidi" olduğunu iddia etti.

Peker, bugünkü iddialarında Cihan Ekşioğlu’nun eski ortağı Burak Başlılar için ise "fetönün en önemli prenslerinden" ifadesini kullandı. Burak Başlılar aynı zamanda FETÖ savcısı, firari Zekeriya Öz ile yakın ilişkisi ile gündeme gelmişti.'

Peker, bugün yaptığı bir dizi paylaşımda Cihan Ekşioğlu ile ilgili şu iddiada bulundu:

"Fetö'nün en önemli prenslerinden olan Burak Başlılar'ı ayarlayıp onunla iş birliğine gittiniz. İlk işiniz Ukrayna’nın Lviv şehrindeki Victoria Gardens alışveriş merkezi'ne çöktünüz. O alışveriş merkezinin gerçek sahibi olan A… hakkında Sabah gazetesinde "Zekeriya Öz'ü yurtdışına kaçıran kişi" diye haber yaptırıp adamın Türkiye’ye gelmesine engel oldunuz. Yapılan tahkikatlarda böyle olmadığı anlaşılsa da adam bir daha Türkiye’ye gelmedi. Burak Başlılar, arkadaşı olduğu için Ukrayna’daki alışveriş merkezini onun üzerine yaptı. Siz de 66 milyon dolara satıp parayı bölüştünüz. Bu senin ilk parayı bulduğun fetö borsası işindi. Tabi sonra Burak Başlılar'ı Fetö'den kurtarman gerekiyordu. Dosyaya bakan İstanbul adliyesindeki terör Savcısı Mesut Erdinç Bayhan ile görüşüp dosyayı kapattınız, sözde itirafçı yaptınız.

Ben inanmak istemesem de bu karar karşılığında savcıya 3 milyon dolar verdiğinizi öğrendim. Ayrıca da terör savcısının yeğeni Murat Gür İbrahimoğlu'na Sultangazi Cebeci taş ocakları bölgesinden 1,5 milyar TL bütçeli döküm işi verdirdiniz. Terör savcısının şirketlerinin ismi Kuzey Marmara, Kuzey İnşaat ve Bayburt Grup. Cihan Ekşi'nin, Burak Başlılar'ın ve de terör savcısının yeğeni Murat Gür İbrahimoğlu'nun HTS kayıtları incelendiğinde ilişki ağınız net olarak ortaya çıkacaktır.

Süslü Sülü, doncu Sülü'nün kardeşi Mehmet Soylu'yla bürolarınız Akmerkez'de altlı üstlü. Mehmet Soylu ve sen, zengin iş adamlarını önce CİMER'e şikayet ettirip sonra terör savcılarından soruşturma evrakı çıkartıp birçok namuslu insanın mal varlığına çöktünüz. Akmerkez’in son altı aydaki kamera kayıtları ve HTS kayıtları incelendiğinde FETÖ bahanesiyle kimlerin mallarına çöktüğünüz ortaya çıkacaktır."