Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı, emekli general Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi (SADAT) yönetimine "‘Silahlanın’ çağrısını yapmam ortak fikirdi, ‘Oluk oluk kan dökülme çıkışını yapacağından haberdar değildik’ diyemezsiniz" ifadeleriyle seslendi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Peker, örgütüne yönelik operasyonların ardından video çekip paylaşmaya başlamıştı. Tweet atarak iktidar hakkında yeni iddialar ortaya atmayı sürdüren örgüt lideri, bir süredir yeni video atmıyor.

Peker, bugünkü Twitter paylaşımında şunları kaydetti:

Sadat ile ilgili yazmak zorunda kaldığım tweetlerden sonra sadat ekibi ve de sadat şirketinin başkanı Adnan Tanrıverdi şahsım’la ilgili bazı açıklamalar yapmış. Beni tanıyanlar çok iyi bilir ki bu benim en çok sevdiğim şeydir.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan’ı melaike bir adam haline getirmişler. Bu kişi Ergenekon Davası’nda savcıların sanıklar aleyhine olan tanığıdır (yani zekeriya özün tanığıdır). O tarihlerde Ak Parti’de siyaset yapan bir iş adamı vasıtasıyla kendisini tanımıştım.

Hastaneye gittiğimizde sohbetimiz esnasında uykuyla alakalı sorunum olduğundan bahsetmiştim. Bu şahıs savcılığa verdiği ifadede benim kendisine Köksal Karabay’dan bahsettiğimi; haricen Veli Küçük, Korkut Eken’den bahsettiğimi onlarla ortak çalışmalar yaptığımı, ayriyeten de şiddet yapmaktan hiç üzüntü duymadığımı (adam öldürmekten) söylediğimi ifade olarak Ergenekon mahkemesinde tanık olarak belirtmişti.

Takdir edersiniz ki ben böyle bir şey söylememiştim. Ayrıca ben deli miyim? İnsan ilk gördüğü kişiye böyle şeyler niye söylesin? Bu ifadedeki tek amaç eski dönem Özel Harp Dairesi’nin bağlı olduğu Korgeneral Köksal Karabay’ı da Ergenekon davasına dahil etmekti. Bu iddialar savcılık tarafından bana soruldu.

Gizli tanık olmak ister misin, seni tahliye ederiz dendi. Ben tabii ki böyle bir iğrençliği kabul etmedim. Tabii fetöcüler tasfiye edilince Nevzat Tarhan gemisini yeni limanlara kırıp bir anda sadatçı oldu. Ben gizli tanıklığı kabul etmeyince saçma sapan bir bahane ile ergenekon terör örgütünden ikinci kez tutuklandım. Aynı terör örgütünden iki kere tutuklanan dünyada benden başka kimse yoktur (benim fetöyle bağlantım olduğunu söyleyen bütün namussuz kahpelere duyurulur!).

Nevzat Tarhan’ın Ergenekon davasındaki tanıklığından dolayı üzerindeki fetöcü şüphesinden kurtulmak için 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra verdiği beyanatlara bakarsanız darbe gecesi iki bin Sadatçıyla beraber sokaktaydık diyor.