Kısa süre önce yurt dışına çıkan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya kanalıyla yayınladığı yeni videoda, geçen günlerde “Beni yok etmeye çalışıyor” dediği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan özür dilemeye getirdi. Peker, kendisini FETÖ’cülerin dolduruşa getirdiğini savundu.

Peker, yayınladığı yeni videoda, şu ifadeleri kullandı:

Son iki buçuk senedir başımıza gelen her felakette, birileri tarafından, kendi dostlarımız da kullanılarak bize bunu Berat Albayrak yaptırdı diye şahsımızı devamlı kurdular. Bu süre içerisinde sayın bakan beye karşı kötü bir düşünce içinde olduk. Hiçbir şey yapmasak bile beddua ettik. Ancak gördük ki şahsımıza karşı yapılan bu kötülüklerin hiçbir tanesinden Bakan… (Videodaki bu bölüm kesilmiş) Biz bunu gördük.

Videoda Albayrak’tan bahsettiği ve muhtemelen özür dilediği bölümü kesen Peker, daha sonraki dakikalarda ise Bakan Albayrak’a kendisini düşman edenlerin FETÖ’cüler olduğunu savundu.

‘ALBAYRAK BENİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYOR’ DEMİŞTİ
Peker, geçen hafta yayınladığı videoda ise Albayrak’ın kendisini bitirmeye çalıştığını öne sürmüştü. Söz konusu videoda, “Bir gün bana bir telefon yollandı bu telefonun kamerasında çekim yapılmış kamera çekiminin içerisinde bir dosya ve bu dosya bana karşı hazırlanan örgütlü bir suç dosyası. Ben bunu alınca dedim ki UYAP’a kaydedilmemiş. Sayın cumhurbaşkanımızın sözü var. ‘Fettullahçıların yapmış olduğu hiçbir şeyi yapmayacağız’ diye ancak UYAP’ işlenmemiş bu şekilde dosya hazırlamanın ne anlamı olabilir ki” ifadelerini kullanan Peker, yurt dışına çıkarken 'Cumhurbaşkanının uçağı gelecek' denilerek uçağının bekletildiğini söyledi. Yurt dışına çıktıktan sonra gelen telefonda ise kendisine 'Berat Bey sakın yurtdışına çıkmasına izin vermeyin, gözaltına alın' denildiğini öne sürerek, "Artık kafamın içinde bütün her şey netleşti. Kesinlikle Berat Bey beni yok etmek istiyor" diye konuştu.

İLGİLİ - Sedat Peker 'ben gerizekalı mıyım' dedi: Albayrak şahsımı yok etmek istiyor

Videonun ilerleyen bölümlerinde ise gerizekalı olmadığını savunan Peker "Oradan bakınca ben buradan gerizekalı gibi görünüyorsam bu benim için ölümden daha kötü…" ifadesini kullandı.

ALAATTİN ÇAKICI AÇIKLAMASI
Geçtiğimiz günlerde infaz yasası kapsamında tahliye edilen Alaattin Çakıcı ile aralarında sorun olduğu iddia edilen Sedat Peker, bu konu hakkında da konuştu. Alaattin Çakıcı ile görüştüğünü doğrulayan Sedat Peker, “Biz 17 sene önce Alaattin abiyle Kuran-ı Kerim’e el basarak yaşadığımız sürede birbirimize düşman olmayacağız diye yemin ettik. Hapisten çıktıktan sonra kendisini aradım. O da bu son dönemlerdeki video olaylarıyla ilgili ‘namuslu şerefli insanlar bu şekilde videolar çekip insanlara bu şekilde iğrenç konuşmalar yapmazlar’ dedi. Bana kendimi üzmemem gerektiğini, yaşça benden büyük olduğunu ve benim için elinden gelen bir şey olursa yapacağını söyledi. Ben de kendisine teşekkür ettim. Kendisine kısa sürede kendisini toparlaması temennisinde bulundum” şeklinde konuştu.

İLGİLİ -Sedat Peker, Çakıcı'yla barıştıklarını açıkladı: 17 sene önce Kuran'a el basmıştık