İspanya ve Hırvatistan'dan uçak talebinde bulunan Türkiye, Yunanistan ve İsrail'in destek taleplerini reddetti. Orman yangınlarının büyüklüğüne karşı çaresiz kalan halk ve belediye başkanları bu taleplerin neden reddedildiğini sorguluyor.

Gazeteci Şirin Payzın, Yunanistan'ın talebinin neden reddedildiğini soran isimlerden.

Payzın, moderatörlüğünü yaptığı "Sözüm Var" programında konum olarak çok yakın olan komşumuz Yunanistan'dan neden uçak getirtilmediğini sordu. 

Yunanistan'ın çok yakın olduğunu ve uçakların gelmesinin çok rahat olduğunu ifade eden Şirin Payzın, yangınlardaki o kara dumanın bulut halinde Yunanistan'a doğru ilerlediğini ve Kos adasından görüldüğünü belirtti.

HIRVATİSTAN'DAN GELİYOR DA NEDEN YUNANİSTAN'DAN GELMİYOR

"Böyle bir durumda uçakların neden kabul edilmediğini ve didişme yaşanmasının sebebini" soran Payzın "Hırvatistan'dan destek geliyorsa niye komşu Yunanistan'dan gelemiyor" dedi.

Dostluğun ülkelerdeki felaketler sırasında yan yana olmasıyla, dayanışmayla kurulacağının hatırlatıldığı programda Erdoğan'ın verdiği kardeşlik mesajı ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Yunanistan'da verdiği "Biz Ege adasında dostça, kardeşçe yaşayabiliriz" mesajı da hatırlatıldı.

Şirin Payzın, "Herhangi bir sebeple AKP'ye oy veren bir vatandaşımızın dönüp de şu görüntülere baktığı zaman 'bu yangın gerekirse böyle devam etsin ama yeter ki Yunanistan uçağı gelmesin' dediğini mi düşünüyorlar? Ben böyle insanların var olduğuna inanmıyorum. Türkiye toplumu böyle bir toplum değil. Yani kimse komşum yansın diye düşünmez herhalde. Ben bu ülkede böyle insanlar olduğuna inanmıyorum" dedi.