CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini söyleyen partililere, “Millet İttifakı’yla beraber belirleyeceğiz. Ortak karar vereceğiz. Bu bir partinin alacağı bir karar değil” yanıtını verdiği öğrenildi.

CHP İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun ile birlikte önceki gün genel merkezde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Parti çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Görüşmede, Narlıdere İlçe Başkanı Durgun, Kılıçdaroğlu’na, yakın zamanda yaptıkları Danışma Kurulu toplantısında, parti örgütünün kendisini “cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediği” sonucunun çıktığını ifade etti. Kılıçdaroğlu bu görüşe, “Millet İttifakı’yla beraber belirleyeceğiz. Ortak karar vereceğiz. Bu bir partinin alacağı bir karar değil, ittifakla beraberiz. Bizim adayımızı Millet İttifakı belirleyecek” sözleriyle yanıt verdiği belirtildi.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’e konuşan Durgun, bir süre önce ilçede yaptıkları Danışma Kurulu toplantısına ilişkin, “Orada bizim örgütümüzden çıkan beklenti yüzde 80-90 civarında Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adayı olması. Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyoruz. Bizim örgütümüzdeki beklenti sayın genel başkanımızın ülkeyi yönetmesidir. Örgüt olarak söyledik. Biz örgüt olarak da sayın genel başkanımızı cumhurbaşkanlığı makamında ve o işi layıkıyla yapabilecek ülkenin de ihtiyaç duyduğu dürüst, hiçbir ayrım yapmadan, kutuplaştırmadan, herkesin rahatlıkla nefes alacağı bir atmosfer yaratacağına inanıyoruz” dedi.

“Biz temenni olarak söylüyoruz” diyen Durgun, “Sayın genel başkan, Millet İttifakı’nın çatısını kuran kişi. İttifakta 4 parti var. İttifak karar verecek. İttifaktan ne çıkarsa, gönlümüz genel başkanımızı istiyor ama farklı bir kişi de çıkarsa biz destekleyeceğiz. Çünkü ittifakın gereği de bunu gösteriyor” dedi.

'HARCADIĞINIZ PARA SİZİN DEĞİL, MİLLETİN'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmit Belediyesi tarafından yapılan Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’nin açılışına katıldı. “En büyük arzumuz, belediye başkanlarımızın hiçbir ayrım yapmadan belde halkını kucaklamaları” diyen Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına bunun yanı sıra yoksul mahallelerden başlayarak pozitif ayrımcılık yapmalarını söylediğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, bugüne kadar o mahallelerin ihmal edildiğini dile getirerek, o bölgelere katkı verirken “oy avcılığı” düşünmediklerini anlattı. Gelir düzeyi düşük mahallelerde de vatandaşların huzur içinde yaşamalarını istediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, bu kapsamda önce yoksul mahallelerden başlayarak kreş açılmasını istediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, devamında şunları söyledi: “Belediye başkanlarının harcadığı her kuruşun hesabını verme geleneği oluşması lazım. Bunu bütün belediye başkanlarımıza söyledim. Harcadığınız para sizin paranız değil, milletin parasıdır. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete verdiğiniz andan itibaren yeni bir siyaset penceresini açmış olacağız. Ahlaklı, düzgün ve adaletli bir siyaset.”