Saray ortağı eski Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin Vatan Partisi’nin Merkez Yürütme Kurulu’nun aldığı skandal bir kararla partisinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Doğu Perinçek başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu, parti programına göre sadece parti programı ve tüzüğüne karşı olan sorumlu olması gereken Merkez Disiplin Kurulu kararını tanımamış; Bedri Gültekin’i partiden ihraç etmeyen Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin parti üyeliklerini askıya alarak Merkez Disiplin Kurulu’na Bedri Gültekin dosyasını tekrar görüşmeleri talimatını vermişti. Bunun üzerine Bedri Gültekin, “Bu komediye artık bir son vermek gerekiyor” diyerek partisinden istifa etmişti.

Bedri Gültekin’in istifasının ardından bugün de partiden 108 kişi "Bir devrimcinin bu partide işi olmaz" diyerek istifa etti. 

Saray ittifakı ile aynı gemide olduğunu ve hatta geminin rotasını belirlediğini iddia eden Perinçek, Habertürk TV’de yayınlanan Gerçek Fikri Ne isimli programda partisinde gerçekleşen istifalara yönelik açıklamalarda bulundu. 

'İSTİFA VE İHRAÇ EDİLENLER FETÖ'CÜ'
Partisinden istifa eden kişileri de eleştiren Perinçek, “Televizyon reytinglerine bakın en çok izlenen insan Doğu Perinçek. Türkiye halkında Doğu Perinçek’in çok büyük bir karşılığı var, Vatan Partisi’nin. Ve Vatan Partisi şu an Mardin, Şırnak, Yüksekova, Aydın Türkiye’nin her yerinde çığı gibi büyüyor. Hangi sol terörist Amerikanın güdümünde olan PKK’nın çatısı altına giren solla tabii ki karşı karşıyayım. Ben onları benimsemiyorum ki onlar beni benimsesin. Vatan Partisinden ihraç edilmiş olan şahıslar da ‘HDP Kapatılsın’ programına Vatan Partisi’nin karşı çıkan, ‘Türk milletiyiz’ kavramını Van bildirisinden çıkaran, dolayısıyla Amerika’nın, Biden’ın, PKK’nın, FETÖ’nün dostu çizgide olan insanlardır.” ifadelerini kullandı.

HEDEFİNDE GEZMİŞ VE ÇAYAN VAR
Saray'ın güdümünde siyaset yürüten Perinçek, 68 kuşağı devrimci hareketin lideri olduğunu iddia ederek Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ı hedef aldı. "Benim karşıma sahte solu getirmeyin" diyen Perinçek, "Ben 1968 gençlik hareketinin lideriyim. Herhangi biri değilim. Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrinde olan insanlardı. Ben o hareketin lideriyim. Bizim ayrılığımız nerden çıkmıştır? Silahlı mücadele 71 yılında girişimleri başlayınca… O genç arkadaşlar silahlı mücadeleye sürülünce onların karşısına ben çıktım. Gene çıkarım. Bu sola kasıttır. 1971 banka soygunları, çocuk kaçırmak… Ben onların karşısındayım. Onların hiçbir gücü yoktur. Sonunda gidip PKK’ya sığınmışlardır. Vatan Partisi’nin dışında 1970’den kalan hiçbir güç yoktur.” dedi.