Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğini yapacağı, pazar günü gerçekleşecek altılı liderler toplantısı öncesinde 'Milletin Masası' tanıtım filmi paylaşıldı.

Davutoğlu paylaşımına “Türkiye'nin Masası” ifadelerini kullanırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu etiketledi.

Gültekin Uysal da Davutoğlu’nun paylaştığı videoyu yayınlayarak, 5 parti liderini etiketleyip, “Türkiye'nin Masası” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu da videoyu "Türkiye’nin Masası" notuyla paylaştı.

Paylaşılan videoda bir marangozun, yuvarlak ahşap masayı cilalaması dikkat çekti. Yaşlı marangoza “Değecek mi girdiğin zahmete” diye soran gence, marangoz, “Değer” diye cevap veriyor.

Genç kızın “Ne uğraşıyorsun, dışarıda hazırı var” demesi üzerine ise marangoz, “Hiçbir şey emek verdiğin kadar kıymetli değildir. Hem o dışarıda satılanların olayı ambalaj. İşleri yaramaz. Maddeye manayı veren insandır. Ahşap basittir ama, bize hep tek bir şeyi hatırlatır. Bir ağacı ve köklerini. Yani birlikteliğimizi. Bu masa buranın masası. Ama hepimizin masası olacak. Sadece bugünü düşünürsek altı üstü bir masa. Senin önünde uzun bir hayat var. Bu masada çözeceğiz ne sorun varsa. Güzel günlerde de. Dertte ve tasada da. Aile olarak hep bu masa etrafında paylaşılacak yemeğimiz. Sadece kendini değil, hepimizi düşünürsen, işte masa o zaman masa olacak” ifadelerini kullandı.