Toplumsal Haber Merkezi

18 yıllık AKP iktidarında Tayyip Erdoğan’ın yardımcılığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunan Gelecek Parti Kurucular Kurulu üyesi Selçuk Özdağ, geçen sene istifa ettiği eski partisinin ülkeyi yönetme biçimini eleştirdi.

Muhalif bir partide olsam bile ülkenin iyi yönetilmesini isterim” ifadeleriyle Gelecek Partisi'nin AKP'ye muhalefet edebileceğini iddia eden Özdağ, peşinden yaptığı benzetmeyle halk düşmanlığında değişen hiçbir şey olmadığını kanıtladı. Özdağ, yoksullaşmaya ilişkin ise “teşbihte hata olmaz” diyerek “Aç it fırın yıkar” benzetmesi yaptı.

Özdağ şöyle konuştu:

Demirel'in bir sözü vardı, tencere bütün iktidarları götürür. Bu ifade engin bir tecrübenin sonucuydu. Bugün giderek tencereler kaynamaz hale geliyor. Ecdat da teşbihte hata olmaz, “aç it fırın yıkar” demiştir. Emin olun çok mahrum, çok mağdur, çok çaresiz insanlar var. Amacım felaket tellallığı yapmak değil. Muhalif bir partide olsam bile ülkenin iyi yönetilmesini isterim.

Önemli olan hangi partinin iktidarda olduğu değil, milletimizin huzuru, refahı, zenginliği, mutluluğudur. Türkiye bu türbülanstan çıkabilir. Muhalefet partileri aylardır uyarıyorlar. Ama dinleyen yok.

Sözleşmelerinde mücbir sebep bulunmasına rağmen hava alanı, yol, köprü müteahhitlerine verilen garantili geçiş parası konusu bile gündeme getirilemedi. Oysa bu husus halledilse devlet de bir nefes alır, vatandaşa bu pandemi de daha çok yardımda yapılırdı.