Toplumsal Haber Merkezi

Tank Palet Fabrikası'nı satmanın ordunun bir parçasını satmak olduğunu söyleyen Ali Mahir Başarır'ın sözlerini çarpıtan AKP'liler, saldırılarını sürdürüyor. Koroya, yıllarca başkanlığını yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden belediyenin tabiriyle 'kapının önüne konulan boş damacana şişesi gibi' ayrılan Melih Gökçek de katıldı...

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, katıldığı bir televizyon programında Tank Palet Fabrikası'nın ordunun bir parçası olduğunu ve bu fabrikanın Katarlılara peşkeş çekildiğini söylemesi üzerine, yandaş basının saldırısına uğradı. Sözleri çarpıtılan Başarır'ın "satılmış ordu" dediği savunuldu. Oysa Başarır, yarısı Katarlılara satılan Tank Palet Fabrikası'nın ordunun bir parçası olduğunu ısrarla vurguladı.

Konunun yandaş basında köpürtülmesi üzerine kampanya başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "bunun hesabını hukuk çerçevesinde sonuna kadar soracağız" derken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise Başarır'a "Muhaberat artığı, Esed aşığı" diyerek saldırdı. Yaşananlar üzerine Başarır hakkında soruşturma başlatıldı.

Bu kampanyaya FETÖ iddiaları nedeniyle AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevini bırakmasını istediği ve çok sevdiği koltuğunu ağlayarak bırakan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı. Söz konusu FETÖ iddialarından henüz yargılanmamış olan Gökçek, Başarır için ise 'hapis' istedi.

CHP'li Başarır hakkında soruşturma başlatılırken, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten ise flaş bir çağrı geldi. Twitter hesabında "İşte bu kadar. CHP Milletvekili ali Mahir Başarır hakkında hemen fezleke yazılmalı, dokunulmazlığı kaldırılmalı, adalet önüne çıkarılıp özellikle askerimizin korunmasında sivil bir hapishaneye tıkılmalı" diyen Gökçek "Hakaret ettiği askerimiz, hapishanede lafını Ali Mahir'in suratına her gün hatırlatmalı" ifadelerini kullandı.