Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) sekizinci Olağanüstü Kongresi Ankara'da yapıldı. Partinin yeni isminin 'Sol Parti' olmasına karar verildi

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, tüzük değişikliğine ilişkin yapılan oylamayla Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin adının Sol Parti olarak değiştirilmesi kabul edildi.

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, isim değişikliği önergesine dair yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu memlekete sahip çıkma cesaretini gösteren devrimci birikimlerimizdir. Yeni bir sürece yeni bir yolculuğa adım atacağız. Bundan 23 yıl önce ÖDP başka koşullar içinde kuruldu. Bugün dünyada ve Türkiye’de yaşanan değişiklikler bizim kuruluşta ortaya koyduğumuz misyonlarımızın tamamlandığını ve dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. ÖDP kritik süreçlerde yanlışları, eksikleri olmuştur ama yanılmadı. Siyasal İslamcılara destek vermedi. Kendi öz gücüyle aklına güvenerek mücadele etti. Siyasal İslamcı rejimin çözülmeye başlandığı, muhalefet blokunun denge sağladığı bir süreç içerisindeyiz. İktidar ve muhalefet blokunun dışında üçüncü çizginin geliştirilmesine ihtiyaç var. Yürüyeceğimiz yol bu faşist iktidar blokunu yenme doğrultusunda olmalıdır. Siyasal İslamcı rejim ancak sol bir programla, solu siyasal ve toplumsal güç haline getirerek yenilebilir.

ÖDP 8. Olağanüstü Kongresi'nde alınan isim değişikliği kararı ardından Sol Parti, ilk Twitter mesajını #ŞimdiSOLzamanı etiketiyle paylaştı.