Toplumsal Haber Merkezi

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun kayyum olarak atanması sonrası yaşanan tartışmalar hakkında “AK Parti’de birlikte çalıştık, uzun zamandır böyle bir haksızlık görmedim” dedi.

AKP'li Zengin, Haber Global’de gazeteci Buket Aydın’ın sunduğu programa konuk olarak, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak ataması sonrasında yaşanan tartışmalara ilişkin yorumda bulundu. İlgili soruya yanı veren Zengin, “Melih Bulu Beyi çok iyi tanıyan bir insanım bizim arkadaşımız, dostumuz. AK Parti’de beraber görev yaptık. 6 yıldan fazla aynı masa etrafında oturduk, çalıştık. Uzun zamandır böyle bir haksızlık görmedim” dedi.

MELİH BULU DIŞARIDAN ATANMAMIŞ...
Bulu’nun ‘dışarıdan atandığı’ şeklindeki ifadelere itiraz ettiğini belirten Zengin, “Öyle bir tanım yok. Şu anda hukuk mevzuatımıza baktığımız zaman, Melih Bey, herkes nasıl başvuruyorsa mevzuata uygun olarak başvurmuştur” ifadelerini kullandı.

Özlem Zengin’in açıklamalarından satır başları şöyle:

(Çıplak arama yapmak insan hakları ihlali değil midir?) Anayasa Mahkemesi’ne başvurular var. Bu uygulamananın var olması insan hakları ihlali konusu olduğu anlamına gelmez. Türkiye’de bu tür arama hiç yoktur demiyorum. Madem böyle bir mesele var, bir zahmet bunun şikayetini de yapın. Bu kadınların tamamı şikayetçi olmasını beklerdim, ama şikayetçi değiller. Bu konuda haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.

HALA TÜRBAN MAĞDURİYETİ...

(Sosyal medyada size yönelik sistematik bir saldırı olduğunu neden düşünüyorsunuz?) Bunun başörtülü olmamın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu mesele yalan ve kampanya üzerinden yapılıyor ve bu büyük haksızlık. İş o kadar haddinden çıktı ki bir günde 55 bini aşkın tweet atıldı. Seçkin üniversiteler mezunu insanlar gidip tehdit ettiler. Sonra olay bana döndü. Sanki bana bu tweeti attığı için tutuklanmış gibi anlaşıldı. Maalesef bu bana yönelik değil, Cumhurbaşkanı hakaret ettiği için tutuklandı. Türkiye’de kadın ya da erkek olun siyasi kimliğiniz ne ise o derece sahip çıkılıyorsunuz. İstanbul Barosu’nda da bu durum böyle işleniyor. Hiçbir zaman bana yönelik bir açıklama yapılmadı. Meral Akşener’den bir geçmiş olsun mesajı bekler ve bu şekilde ifadelerini kullanmamasını isterdim. Gerçek ile gelinen nokta arasında hiçbir bağlantı yok. FETÖ’cülerin sistematik şekilde hedefindeyim. Neden çünkü onların içinde hiçbir zaman olmamış olmam ve onlara karşı çıkmam.

CUMHURBAŞKANLIĞINA 'YA NASİP' DEDİ

(İleride cumhurbaşkanı olmak gibi bir hayaliniz var mı?) Hayatım boyunca ajandalı biri olmadım. Her zaman arkada duran biriydim. Hayat beni kendiliğinden görünür kıldı. Kendim gibi olarak kendi inandığım yaptığım işi ve politikamı partimde hayat bulması için çalışıyorum. Sürekli onaylanan biri olmak istemiyorum. Cumhurbaşkanlığı sorusuna ise ‘Ya nasip’ diyorum.