Hürriyet gazetesi, 104 emekli amiralin imzaladığı bildiriye yönelik yaptığı haberde, CHP'yi hedef aldı. Hürriyet'in haberinde, başlıkta 'darbe bildirisi' ifadesi kullanılırken, amirallerin CHP'li olduğuna dair iddia ortaya atıldı.

İddialara CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Tuncay Özkan'dan sert tepki geldi.

Hürriyet gazetesi, 104 emekli amiralin imzaladığı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak yayınlanan bildiriyi 'darbe bildirisi' olarak nitelendirirken, imzası olan emekli amirallerin CHP üyesi yakınlarının da listesini paylaştı.

Hürriyet'in haberinde, başlıkta 'darbe bildirisi' ifadesi kullanılırken, haber metninde 'darbe imalı bildiri' dendi. İmzasız yayımlanan haberde, 104 emekli amiral arasında CHP üyesi olanlar ve yakınları CHP üyesi olanların da listesi yayımlandı. Haberde, bildiriyi imzalayan İYİ Partili Ergun Mengi'ye de dikkat çekildi.

Hürriyet, bildiriye ilişkin ilk haberlerde 'Montrö bildirisi' ve 'emekli amirallerin bildirisi' ifadesi kullanmıştı.

CHP'DEN SERT TEPKİ: BU AYIBIN ALTINDA KALACAKSINIZ
Hürriyet'in haberine İlk tepki  CHP Genel Başkanının Medyadan Sorumlu Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan geldi. Özkan Twitter hesabından Hürriyet gazetesine sert çıktı. Özkan yaptığı paylaşımda, "Hürriyet markasına yazık. Sizin gibi çapaçulun eline kalmış. Darbeci ne demek? Polis, savcı, yargıç ve muhbir de sizsiniz! Operasyon aparatlığı yakışır size. Ama 98 yıllık CHP'ye ve milletimize karşı bu ayıbınızın altında kalacaksınız." dedi.

İşte o paylaşım: