Özgür Özel'in bir açıklamasına verdiği yanıtla yandaş medyaya 'gol sevinci' yaşatan Varank'a Özel'den yanıt geldi: Bilerek yalan konuşmadıysan cehaletini gidereyim!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, THK'nin yok denilen uçaklarıyla ilgili iddiaların üzerine gidiyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, THK'nin 'atıl denilen' uçaklarının İspanya'dan getirilen uçaklarla aynı olduğunu söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Özel'in bu sözlerini yalanlayarak "Israrla yalan yanlış bilgilerle insanları aldatmaya çalışıyorlar." dedi. Varank'ın Özel'e verdiği yanıt, yandaş medyada gol sevinci yaratırken Özel, Varank'ın 'yalanladığı' ifadelere açıklık getirdi.

Özel, yaptığı basın açıklamasında "Övünüyorlar ya hani, ‘İspanya'dan uçak bulduk’ diyorlar, İspanya'ya teşekkürler ediyorlar. O uçaklarla Türk Hava Kurumu'nda atıl duran uçaklar aynıdır. ‘THK’nın uçakları iş görmez’ yalanına kimse aldanmasın." demişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, Özel'in bu ifadelerini paylaşarak "Israrla yalan yanlış bilgilerle insanları aldatmaya çalışıyorlar. O UÇAKLAR AYNI DEĞİL! 1969 model, 3 yıldır bakım bile yapılmamış bir uçaktan bilet alıp uçar mısınız?" sözleriyle Özel'i yalanladı.

Varank'ın bu ifadelerine yandaş basın yoğun ilgi gösterdi.

Özel, Varank'ın verdiği bilgileri düzelterek şöyle yanıt verdi:

"Bilerek yalan konuşmadıysan cehaletini gidereyim!

O tarih bu uçakların ilk üretim tarihi. THK'daki uçakların 1983-1998 arası üretildiğini sen de biliyorsun. Keşke iktidarınız görevini yapıp daha iyi filo kursaydı da ne THK'nın ne İspanya'nın uçaklarına ihtiyacımız kalmasaydı!"