Dün Oda TV'de yer alan bir haberde "İmamoğlu’na suikat girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD militanları son anda yakalandı" ifadelerine yer verilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü konuya ilişkin açıklama yaparak "Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir" denilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de açıklamalarda bulundu. 

İktidar yandaşlarının 'İmamoğlu'na suikast yalanı' diyerek ortaya düştüğünü söyleyen Özel, "Şaşırtıcı olan; bunu bir internet sitesi "suikastçı yakalandı" şeklinde veriyor. O yalanlanıp suikast haberi doğrulanırken AKP aklı, troll aklı yine bir hashtag açtı, efendim suikast yalanı! Suikastin ihtimali bile tüyler ürperticidir.Hangi siyasetçiye olursa olsun" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'na bir suikast girişimi hazırlığının doğru olduğu yönünde bilgilerin İBB ve Ekrem İmamoğlu ile paylaşıldığını belirten Özel, şu açıklamalarda bulundu:

Bir gerçek var. Ekrem İmamoğlu'na Bir suikast girişimi hazırlığı olduğuna ilişkin İBB'ye ve Ekrem İmamoğlu'na bilgi verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü  açıklamasında suikast hazrlığında olan kişinin yakalandığını yalanlıyor. Suikast hazırlığını doğruluyor. Yeni değil ki. Artvin Şavşat'ta genel başkanımıza PKK kurşun sıktı. Şehidimiz vardı. Daha 2 gün önce görülen duruşmada genel başkamımıza; Süleyman Soylu'nun 'CHP'lileri şehit cenazesine sokmayın' diyerek azmettirmesiyle linç girişiminin davası görüldü. Adalet yürüyüşü sırasında bomba yüklü bir araç yakalandı. Bu şartlar altında IŞİD'in bir suikast hazırlığında olması şaşırtıcı değil.

İstediğimiz kadar rakip olalım hepimizin canı devlete emanettir. O haberi yapan İBB'nin basın servisi değil ki. Bir gazeteci iddiada bulunuyor. O iddia sayesinde öğreniyoruz ki bir suikast girişimi var. IŞİD'in içinden MİT, Emniyet istihbarat toplamış, işleri de bu zaten doğru yapmışlar. Ama bir bakıyorsunuz koca koca belediye başkanları, bakanlar bu suikast yalan diyor. İnşallah yalan çıksın!