Toplumsal Haber Merkezi

Toplumsal olarak sadece iktidar partisindeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin değil, tüm yolsuzlukların peşine düşüyoruz’ demiştik.

CHP’nin uzun süredir ‘cepte keklik’ olarak gördüğü Beşiktaş Belediyesi’ndeki usulsüzlükleri, yöneticiler arasındaki ‘yakın akrabalık bağları’nı, hemen hiçbirinin Beşiktaşlı olmamasını okurlarımızla paylaşmıştık.

Daha önceki ilgili haberlerimizde kısa süre öncesine kadar Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın ikâmetgahının bile başkanlığını yaptığı Beşiktaş’ta değil, Bahçelievler’de olduğunu dile getirmiştik. Sonra basında çıkan haberler dolayısıyla Başkan, Beşiktaş sınırları içinde, 70 bin liraya bir ev kiralayacak; sonunda ikâmetgahını Beşiktaş’a aldıracaktı. Kiraladığı saray yavrusu haber olunca da başka bir siteye geçecekti. O saray yavrusunun fotoğrafını da vermiştik, yeniden vermekte yarar var:

AİLECEK ARABALARI YENİLEMİŞLERDİ
Yine ilgili haberimizde “Rıza Akpolat, belediye başkanı olmadan önce babası Ali Akpolat’ın altında 2005 model Hundai marka bir araba var. 2019 yılında belediye başkanı olduktan sonra babasına 2019 model, sıfır siyah bir mercedes alacak. Eşine de beyaz, Land Rover, sıfır 2019 model bir cip. Beşiktaş’a başkan olduktan sonra Allah sadece başkana değil, ailesine de ‘yürü ya kulum’ diyor” demiştik. O cipin tapu bilgilerini aşağıda görebilirsiniz. 

YENİ EVLİLERE EV LAZIMDI
Aynı haberde belediyenin özel kalem müdürü Alican Abacı’dan da bahsetmiştik. Yakın zamanda evlenen Alican Abacı’nın düğününün hatırlı davetlileri olduğundan bahsetmiştik. Tekin Bingöl ve Erdoğan Toprak, Alican Bey’in düğününe özel uçak kiralayarak gelmişlerdi. Okurumuzun iddiasına göre Alican Bey de kendisine bir ev almış, hayırlı olsun. Tapu bilgisini aşağıda görebilirsiniz. 

İNAN GÜNEY'İN DE İŞLERİ YOLUNDA
Toplumsal’daki bir başka haberimizdeyse İBB Belediye Meclisi Üyesi ve Beltaş yetkilisi İnan Güney hakkında, Beltaş’ta naylon fatura iddiaları olduğunu dile getirmiştik. O da Beyoğlu'nda kendisine bir ev almış, hayırlı olsun. 

Bu haberlerden sonra okuyucularımız Beşiktaş Belediyesi’nde kapalı kapılar ardında dönen akçeli işlerle ilgili gazetemize ulaşmaya devam ediyor. Bu iddialardan teyit edebildiklerimizi gazetemiz sayfalarından sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

İŞTE GÖREVE GELDİKTEN SONRA EDİNDİKLERİ O TAPULAR
Dün haber merkezimize ulaşan bir okurumuz, Beşiktaş Belediyesi Özel Kalem Müdürü Alican Abacı’nın, Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın ve karısı Derya Akpolat’ın, İBB Belediye Meclis Üyesi, İnan Güney’in göreve geldikten sonra edindikleri taşınmaz ve araçlara ait dört tapu bilgisi paylaştı. Okurumuz isminin gizli kalmasını istediği için adını paylaşmıyoruz.

Tapu bilgileriyse aşağıdaki gibidir:

  • Beşiktaş Belediyesi Özel Kalem Müdürü Alican Abacı, Bahçelievler’de 180 m2 daire. Değeri 1 milyon 200 bin lira olan daire, Abacı’nın üzerine 6 Ocak 2020’de geçmiş.
  • Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Edremit Narlı köyünde yüzme havuzlu villa. 10 Ocak 2020’de alınmış, değeri 1 milyon 650 lira.
  • Rıza Akpolat’ın eşi, Derya Akpolat üstüne Randrover cip, 2019 model. Değeri 1 milyon 100 bin lira.
  • Son olarak İBB Belediye Meclisi Üyesi, Beltaş yetkilisi İnan Güney’in üstüne Beyoğlu Katip Mustafa Paşa’da daire. 10.03.2021’de alınmış. Değeri 1 milyon 450 bin lira.