Ercan Çankaya

Boğaziçi Üniversitesi’nin Rumeli Hisarüstü mahallesindeki Hisar Kampüsü'nde öğrenciler arasında Ağaç Ev adıyla bilinen yapıda 20 Şubat gecesi yangın çıkmıştı. Kafeteryanın çatısının ahşap olması nedeniyle hızla büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülmüş; maddi hasarın meydana geldiği yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Öğrenciler, sosyal medya gruplarında, nedeni öğrenilemeyen yangın sonrasında Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum atanan Melih Bulu'ya kadro sağlamak amacıyla kurulan "Hukuk ve İletişim Fakültelerinin inşa edileceği yer belli oldu" yorumları yapmıştı.

Çıkış sebebi öğrenilemeyen yangının enkazı bugün kaldırıldı. Ağaç ev olarak bilinen kafeteryadan geriye boş ve büyükçe bir arazi kaldı. Arazinin ne olacağı merak konusu.

Toplumsal- Boğaziçi Üniversitesi Ağaç Ev enkazı

İKİ FAKÜLTELİK YER BOŞALMIŞ MIDIR?
Yanan kafeteryanın bulunduğu Hisar Kampüsü Boğaziçi kıyısında yaklaşık 8 kilometrekarelik bir 'arazi.' Boğaziçi Üniversitesi'nin tarihi Güney Kampüsü ve Aşiyan mezarlığının hemen 100 metre ilerisinde bulunan yapı doğrudan Boğaz'ı görüyor. Yanan kafeterya, 8 dönümlük bu kampüsün 500 metresini kaplamaktaydı. Kurulması planlanan Hukuk ve İletişim fakültelerinin binalarının nereye inşa edileceği tartışıladursun konuyu takip edenlerin aklına, yandaş 'akademisyenlerin' doldurulacağı iki fakültelik yer boşalmış mıdır sorusu geliyor.