Toplumsal İstanbul

36 yaşındaki Engin Nurşani, 2019 yılında gırtlak kanserine yakalanıp müzik kariyerine ara vermek zorunda kalmış ve Üsküdar'da bulunan özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Uzun süredir tedavi gören Nurşani, dün sabah hastanede hayatını kaybetti.

Nurşani’nin ölüm haberi hastane tarafından yapılan "Yaklaşık 1 buçuk yıl önce yakalandığı nazofarenks (gırtlak) kanseriyle mücadele eden Engin Nurşani'nin tedavisine yatan hasta servisimizde devam ediliyordu. Maalesef ki bugün saat 07.00'de hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine sabır diliyoruz" açıklama ile duyuruldu.

Engin Nurşani için bugün Sarıgazi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Kıvırcık Ali’nin oğlu Ali Özütemiz, Ercan Papur, Erdal Erzincan, Enver Çelik, Tolga Sağ, Metin Karataş ile daha birçok sanatçı dostu katıldı.

BELEDİYELER GÖRMEZDEN GELDİ
Sınırlı sayıda katılımın izin verildiği cezane törenine AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nden istenen hiçbir yardım karşılık bulmadı. Cenaze törenleri için belediyeler tarafından tahsis edilen araçlar dahi gönderilmedi.

Bunun üzerine CHP’li belediyelerin kapısı çalındı. Bu belediyeler içinde de bir tek İstanbul’un bölgede bulunan Kartal Belediyesi’nden dönüş alınabildi.

CHP’li Kartal Belediyesi cenaze törenine su ve maske yardımında bulundu. AKP’li ve CHP’li belediyelerin Engin Nurşani’nin cenazesini bu şekilde ortada bırakması cenazeye katılım gösteren yurttaşların da büyük tepkisini çekti.