Serdar Yüce

Memleket Hareketi kurucusu Muharrem İnce, geçtiğimiz ay CHP'den istifa ettiğini açıklamış, istifa ederken de eski partisini bombalamıştı. Basın emekçilerinin karşısına geçen İnce "Sahte CHP'lilerle yolumu ayırıyorum. Mavi vatanı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri, Soros'çuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İnce, istifasıyla birlikte kurucusu olduğu Memleket Hareketi'ni partileştirme çalışmalarını da yoğunlaştırdı. Son olarak Ankara'da genel merkez binası olarak işleyecek bir bina da tutuldu. Kulislerde ise, başta CHP olmak üzere birçok partiden Muharrem İnce'nin safına geçeceği söylenen siyasetçilerin isimleri fısıldanıyor. Bu isimlerden biri de "CHP'nin abisi" olarak ünlenmiş siyasetçi Ertuğrul Gülsever'di. Partide aldığı çok sayıda görevin yanısıra uzun yıllar İBB Grup Başkanveklliği görevini yürüten, daha sonrasında ise İstanbul İl Başkanı olmasında rol oynadığı Canan Kaftancıoğlu tarafından üstü çizilen Ertuğrul Gülsever, CHP'nin İstanbul'da en sevilen simalarından biriydi. Gülsever İBB Meclisi'nde yolsuzluklarla verdiği mücadale ile biliniyordu.

'KURUCU İL BAŞKANI OLACAK'
Ertuğrul Gülsever'in Muharrem İnce'nin markajında olduğu kulislerde yeni dönemde konuşulmaya başlanmadı. Toplumsal'ın ulaştığı kaynaklar ise, İnce'nin CHP'den istifa etmesiyle birlikte aklındaki isimlere teklif götürdüğünü aktardı. İnce'nin "İstanbul'un kurucu il başkanı" olarak düşündüğü isim olan Ertuğrul Gülsever ise gelen teklifi kabul etti.

Gülsever için resmi görevlendirmenin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.


GÜLSEVER CEPHESİNDE FLAŞ GELİŞME
Bu haberin mürekkebi kurumadan önemli bir gelişme yaşandı. Ertuğrul Gülsever, yarım asra yaklaşan CHP üyeliğine son verdi. Gülsever, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, CHP'nin temasa geçtiği ve başının üstünde taşıdığı sağcıların isimlerini sayıp "Artık bu kadarını yüreğim taşımıyor. Kusura bakmayın. BENDEN BUKADAR" dedi.