Toplumsal İstanbul

Pandemiyi fırsat bilen yağmacılar, aylardır kentleri, ormanları, doğayı talan ediyor. Pandeminin getirdiği sokağa çıkma yasakları da özellikle büyük kentler için raflarda bekletilen planların devreye sokulmasına yaradı. Son katliam İstanbul Büyükçekmece'den...

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece'de "İstanbul'un Bodrum'u" olarak anılan Albatros'u park ilan etmişti. Ancak bu yine CHP'li olan Büyükçekmece Belediyesi'nin Albatros'ta katliam yapmasına engel değil. CHP'li Hasan Aygün yönetimindeki ilçe belediyesine bağlı ekipler Albatros'ta bulunan ağaçlara yaklaşık bir aydır hemen her sokağa çıkma yasağı uygulamasında kast ediyor.

Kasım ayının son günlerinde Albatros'ta ağaçların köklerinden sökülüp kamyonlara yüklendiği anlar kaydedilmiş ve paylaşılmıştı.

Aynı şekilde, 10 Aralık'ta yapılan ağaç katliamından sonra ağaç yüklü kamyonlar da görüntülenmişti:

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi, bu katliamları halkın tüm isyanına ve itirazlarına rağmen yapıyor. Öyle ki geçtiğimiz hafta sonu da yasaklar boyunca Albatros'taki ağaç katliamı devam etti. Belediye çalışanları çevredekilerin tüm engelleme girişimlerine rağmen kesimleri sürdürdü.

Büyükçekmece sahilinde bulunan ve sahilde adeta çölde vaha gibi kalan Albatros'la ilgili rant iddiaları da bu ağaç katliamları yüzünden ayyuka çıkmış durumda...