Umut Taştan

Gare operasyonunda 13 asker ve polisin hayatını kaybetmesinin ardından HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergelioğlu, AKP ve MHP’nin hedefi haline geldi.

Gergerlioğlu’nun Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin yaptığı “PKK elindeki esir askerlerin yakınları 2,5 sene önce bana başvurmuştu. Sağsalim dönüşleri için yardım istemişlerdi. Bir barış ortamı olsa belki o insanlar hayatta olurdu. Barış, hayat için her şeyi yapardım ama devlet yetkilileri böyle bir şeyi hiç düşünmedi, adım atmadı” paylaşımı sonrasında hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Yaptığı paylaşım sonrasında hakaret ve tehditlere maruz kaldığını söyleyen Gergerlioğlu, aynı sürecin çıplak arama iddiarının üzerine gitmesi sonucunda da yaşadığını belirtti. “Önemli hususlara vurgu yaparsanız, insana temas ederseniz ve gerçek anlamda hakikati yakalamaya çalışırsanız bu dikkat çekici oluyor” ifadelerine yer veren Gergerlioğlu, “Ben çıplak arama konusunun da üstüne ısrarla gitmiştim. Çünkü hakikat olduğunu biliyordum, bu bir gerçekti. Üstüne gittim ve Türkiye gündemi oldu. Barış meselesinde de yıllardır aynı şeyi söylüyorum, bu konudan dolayı işimden de atıldım, cezalar da aldım” dedi.

'BAKANLARIN İSTİFA ETMESİ LAZIM'
Gare operasyonu sonrası yaptığı paylaşımdaki ifadelerin belli bir süre geçmesinin ardından toplumun bir çok kesimi tarafından kabul gördüğünü ve desteklendiğini belirten Gergerlioğlu şu ifadelere yer verdi:

Oradaki asker ve polis ailelerinden başvurular almış, takip etmiş bir insanım. ‘Siviller öldü’ denildiği anda jeton düştü bende ve hemen sosyal medyadan paylaşım yaptım ölenlerin asker ve polis olduğunu yönelik. Başka bir yol olmalıydı kurtulmalarına yönelik ve kurtulabilirlerdi, başarısız bir durum bu dedim. Bu şekilde şimşekleri üstümü çekmiş oldum ama 2-3 gün sonra herkes bizimle aynı şeyi söylüyor. CHP söylüyor, İYİ Parti söylüyor ve toplum da bunu anlıyor. Demek ki zamanında ve gerçeğe vurgu yapmaya çalışmak önemli birşey. Bizim işitmediğimiz hakaret, küfür kalmadı. Tehditler aldık. Hakkımızda soruşturmalar açıldı. Biz dedik ki yanlış bir girişimdi, insanlar kurtulabilirdi, başarısız bir olaydı. Herkes de bunu kabul etti daha sonrasında. Böylesi bir durumda bu işi yapan bakanlarında istifa etmesi lazım. Büyük bir başarısızlık var ve suç bastırmak için üstümüze geliyorlar.

'İKTİDAR MAHALLENİN DELİSİ GİBİ'
Kendisinin sosyal medya üzerinden hedef alınmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan HDP’li Gergerlioğlu “Ben bu sosyal medya paylaşımlarını yaptım, troll orduları üstüme gelmeye başladı” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Çünkü dezenformasyon yapmaları gerekiyordu. Onların derdi dezenformasyon yapmak, ses çıkanı bastırmak. Ortada hataları olduğu için kim ses çıkarırsa onun tepesine binelim, canını okuyalım ve buradan kendimize bir yol bulalım derdindelerdi. 40 yıldır aynı işi yapıyorsun ne oldu, ne anladık biz bundan? Şimdi de 6 yıldır bekletilen insanlar öldü, basit birşey mi bu? İlk kaçırıldıklarında öldürülebilirlerdi ama öldürülmemişler. Bir yol bulunabilirdi. Şimdiye kadar 355 kişi kurtarılmış, ilk ölenler bunlar. Bu basit birşey değil ki , demek ki burada bir sıkıntı var.

İktidar aklınca gemileri yakmış. Mahallenin delisi gibi ‘bana dokunmayın, ben yakarım, yıkarım ortalı. Her türlü garip işi yaparım, kimse beni sorgulamasın’ diyor. Biz de buna karşı doğruyu söyledik. İstediklerini yapabilirler ama dünya yine de dönüyor.

'BU YOLLAR AYAKLARINA DOLANIR'
Gergerlioğlu, Saray ittifakı içerisinde HDP’ye yönelik planların görüşülmesine ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sık sık dile getirdiği ‘HDP kapatılsın’ çağrısına ilişkin de açıklamalarda bulundu. HDP’yi kapatmaya yönelik adım atmalarının olağan olmadığını belirten Gergerlioğlu, Saray ittifakının hangi yolu izleyeceği konusunda mutabık kalamadıklarını dile getirdi. HDP'nin kapatılmasına ya da milletvekilliklerinin düşürülmesi yönünde atılacak adımlara tepkilerin geleceğini ve halkın, iradesine sahip çıkacağını belirten Gergerlioğlu, ifadelerine şu şekilde devam etti:

HDP’yi kapatma olayını pek şey görmüyorlar, Anayasaya göre de zor bir olay. AKP ve MHP o yüzden başka taktikler üzerinde tartışıyor. Evet bu ikili antidemokratik düşünüyorlar ama nasıl yapacakları konusunda mutabık değiller gördüğümüz kadarıyla. Böyle vekillik düşürerek mi, parti kapatarak mı yaparız diye düşünüyorlar. Bu yolların hepsi ayaklarına dolaşır. İnsanlar neyin ne olduğunu görüyor. Ben 90 bin kişinin iradesi ile gelmiş bir insanım. Sadece Kocaeli’nin değil, tüm Türkiye’nin milletvekiliyim. Bu anayasal olarak da değil, beni herkes tanıyor. Ben her kesimin sorunlarına koşturan bir insanım. Sen benim vekilliğime saldırsan da biz milletin iradesiyiz. Bir takım cingözlülükle bir yere varamazlar. Bu halk, iradesine sahip çıkar. Seçmenlerimden bir sürü mesaj alıyorum, insanlar ‘sen doğrusun hocam. Sıkı dur, geri adım atma, yanındayız’ diyorlar. Bu halk neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Hele ki HDP seçmeni çok politik bir seçmen ve artı bize yönelik böyle birşey yaptıkları taktirde bunun millet nezdinde bir karşılığı olmayacak. 40 yıllık hikayeyi tekrarlayıp duracaklar. 50 tane parti kapatırsın, 50 tane parti daha açılır. Bununla nereye varacaksın?

İktidarın Türkiye’de yaşanan sorunları çözmek yerine bu sotunlar üzerinden algı yaratmaya çalıştığını belirten Gergerlioğlu “Meseleyi halletmek istemiyor, dezenformasyon yapıyor. Troll orduları tutmuş, kendi kafalarına göre bağırıp çağırıyorlar. Ona buna hakaret ediyor, terbiyesiz diyor. Bunlar ayıptır ya. İktidar olur, muhalefet olur ama bunlar çirkin kelimeler. Bu millet sizi örnek alıyor kendisine, bir devlet ağırlığınız olsun. Küçümseme, hakaret etme, tekme atma bilmem ne, nedir bunlar? Bana bir sürü saldırı yapılıyor ben kimseye hakaret etmiyorum, partimiz de böyle. Bize neler neler söyleniyor biz kimseye hakaret etmiyoruz. Demokratik siyaset kurmaya çalışıyoruz ve bu çok önemli” dedi.