UMUT TAŞTAN

SADAT kurucusu, ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) Onursal Başkanı ve ASSAM (Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Tanrıverdi, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmalar ile tepki toplamıştı.

Tanrıverdi bunun ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyeliği görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı.

ASRİKA (Asya-Afrika) adı verilen ortak savunma sanayi üretimi temasının işlendiği belirtilen kongrede Kuran hükümlerine dayalı bir Anayasa Modeli savunulmuş, laiklik ilkesinin çıkarılması gerektiği söylenmişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK İSTEDİ
Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecinde başlattığı kampanyaya 50 lira bağış yaptığı için işinden olan ve daha sonrasında işine geri alınan İBB personeli Nuri Başkapan kongre hakkında suç duyurusunda bulunmak istedi.

Başkapan, adliyeye gittiğinde skandal bir savcı tutumu ile karşı karşıya kaldı.

Başkapan, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Müracat Savcısı K.Z.’nin makam odasında şahsına ve basın kuruluşlarına karşı hakaret ettiğini ve suçlamalarda bulunduğunu iddia etti.

Toplumsal Haber’e açıklamalarda bulunan Başkapan savcının kendisine ve basın kuruluşları hakkında sarf ettiği sözler üzerine Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na şikayette bulunduğunu dile getirdi.

Başkapan’ın açıklamaları şu şekilde:
‘’ASSAM’ın düzenlemiş olduğu şeriat devleti konulu toplantıyla ilgili ‘Anayasal düzene karşı darbe planlama’ ve ‘Vatana ihanet iddiası’ ile suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan Adliyesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na gittim.

İhbar dilekçemle ilgili bilgi/ifade vermek üzere K.Z. isimli savcının odasına girdim ve bir Cumhuriyet Başsavcısı’na yakışmayacak adeta bir militan gibi söylem ve tavırlarıyla karşılaştım, neredeyse bizi dövmediği kaldı.

''SAVCI BASINI 'VATAN HAİNİ' İLAN ETTİ''
Bu savcı; Tele1, Cumhuriyet, Odatv, Fox TV, Birgün gibi basın kurumlarını ‘vatan haini’ olarak görüyor.

İhbar dilekçemi işleme koydurdum ve bu savcıyı da görüşme esnasında sarf ettiği söylem ve tavırlar üzerine HSK’ya şikayet ettim.''

Nuri Başkapan’ın Cumhuriyet Başsavcısı K.Z hakkında HSK’ya yaşananların detaylarını anlattığı suç duyurusu şu şekilde: