Ercan Çankaya

AKP'ye 'yanlayan' sanatçılardan Özdemir Erdoğan, Türkiye'nin sanat güneşi Zeki Müren'in Türkiye'nin ilk rol modeli olduğunu belirterek, "Onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Kötü bir rol modeldi" demişti. Kendisi, Zeki Müren'i 40 yıl sonra suçlama cesareti gösterdiği yılları anadan doğma soyunarak geçiren Özdemir Erdoğan, ölümünden yıllar sonra Zeki Müren’i itham eden açıklamalarına devam ediyor.

SAĞKEN KONUŞMADIM ÇÜNKÜ...
Yandaş Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Erdoğan, "Birincisi, 'Zeki Müren ölmüş neden arkasından konuşuyorsun?' diyenlere tarihe bakmalarını öneririm. Eğer ölülerin arkasından yorum yapılmasaydı, eleştiride bulunulmasaydı, tarih yazılamazdı.” diye konuştu. Fakat niye sağken eleştirilerini Zeki Müren’in yüzüne yapmadığına bir cevap vermedi.

NİYE TRANSEKSÜEL OLMADI?
Bülent Ersoy’u niye eleştirmediği sorusunuysa “Ben daha önce de söyledim. Ersoy cinsel tercihini yaptı ve kadın olmayı seçti. Zeki Müren kadınsıydı, Bülent Ersoy ise kadın oldu. Cesaretinden dolayı Ersoy'u ancak tebrik ederim. Bugünün koşullarında kendisi istese anne olma şansına bile sahip. Bunu da görmek gerekiyor. 8 Mart Kadınlar Günü haftasında kadınlara olan saygımı bir kere daha söylemek isterim.” diye konuştu.

Cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyete dair hiçbir fikri olmadığını her cümlesiyle belli eden Erdoğan, Zeki Müren’i transeksüel bir cinsel yönelime sahip olmamakla suçladı.