Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın heyetiyle birlikte Hatay Reyhanlı- Suriye sınırında düzenleyeceği basın toplantısı engellendi. İl girişinde Zafer Partisi konvoyu Jandarma tarafından durduruldu. Zafer Partisi’nden yapılan açıklamada, “Hatay girişinde heyetimiz durdurulmuştur, geçişimize izin verilmemektedir” denildi.

Taraflar arasında tartışma yaşanırken Özdağ, “Bu yasak kaldırılıncaya kadar burada heyet olarak kalmaya devam ediyoruz. İçeride 700 bin tane Suriyeli var bunların içinde IŞİD teröristleri var El Kaideci var, bir Türk kentine siz bir Türk paralmenterini sokmuyorsunuz. Bu da Hatay Valisi’nin ayıbı olsun” diyerek tepki gösterdi. 

Zafer Partisi tarafından paylaşılan görüntüde Zafer Partililerin “Yemek yemeğe de giremez miyiz?” sorusuna Jandarma’dan “Buyurun efendim istasyonda lokantada var” diyerek yolun kesildiği yerdeki akaryakıt istasyonu gösteriliyor. Ardından otobüsten inerek Jandarma ile konuşan Özdağ’ın “Biz açlık grevi yapmayacağız, basın açıklaması da yapmayacağız stant da kurmayacağız bildiri de dağıtmayacağız afiş de asmayacağız yazılama da yapmayacağız. Bunların hiçbirini yapamayacağımıza göre geçebiliriz” dedi. Ancak Jandarma aynı Valilik kararını tekrar etti. “Yürüyerek de geçemez miyiz?” diye soran Özdağ’a Jandarma’dan “İster motorlu ister yürüyerek” yanıtı geldi. Bunun üzerine Özdağ, “Bu yasak kaldırılıncaya kadar burada heyet olarak kalmaya devam ediyoruz” kararını açıkladı.

Özdağ Jandarya’da, “İçeride 700 bin tane Suriyeli var bunların içinde IŞİD teröristleri var El Kaideci var, bir Türk kentine siz bir Türk parlamenterini sokmuyorsunuz. Bu da Hatay Valisi’nin ayıbı olsun” diyerek tepki gösterdi.

Özdağ sonrasında yaptığı açıklamada, "Biz sınıra mayın yerleştirmeye geldik  yasak kapsamında bu yok" diye konuştu.