Toplumsal Özel

Şimdilerde Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya'nın iş insanı Sait Emir'in Instagram hesabını hacklettiği görüntüler tekrar gündeme oturdu. Birçok haber sitesinde olayın yeni ortaya çıktığı gibi lanse edilse de Toplumsal yaklaşık 1,5 yıl önce olayın tüm detaylarını kamuoyu ile paylaşmıştı. 

BUGÜN DOLAŞIMA SOKULAN GÖRÜNTÜLER NE VAR? 
Hesabı hacklettiği kişiyle görüntülü konuşması kayıt altına alınan Adem Taşkaya'nın , Sait Emir' e şantaj mesajı yazdırdığı görülüyor.
Taşkaya, görüntülü görüştüğü kişiye iş adamı Sait Emir'e göndermesi için şu mesajı yazdırmıştı:

Bende ses kayıtların var. Benden 5 milyon dolar istediğini söyleyeceğim. Benim arkamda emniyet müdürü var.

ADEM TAŞKAYA VE SAİT EMİR DAVASI 
O dönem  İyi Parti Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Adem Taşkaya, bu kimliğini de kullanarak  Sait Emir için "Türkiye'nin yeni Reza Zaarrab'ı " olarak nitelendirirken "Türkiye’de kendini diş hekimi, pilot, modacı ve iş insanı olarak tanımlıyor. Savcıların ve Emniyet mensuplarının isimlerini kullanıyor” demişti. 
Toplumsal ise, Adem Taşkaya'nın iddialarıyla Sait Emir'in savunmasını birlikte kamuoyuna duyurmuştu. Söz konusu iddialarla ilgili olarak konuşan Sait Emir, Taşkaya'nın kendisi hakkında bir karalama kampanyası başlattığını, 'sus payı' olarak para istediğini iddia etmişti ve "İstediği parayı ödersem bu tarz paylaşımlardan vazgeçeceğini söyledi” demişti.

ZAFER PARTİSİ'NİN KURULUŞ ARİFESİNDE  İYİ PARTİ'YE KOMPLO
İyi Parti'nin bir dönem medyadan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Adem Taşkaya'nın İyi Parti'nin internet sitesini hack'lemek istediği, bunun için İranlı bir hacker ile iletişim kurduğu görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Yandaş basına sık sık çıkan ve İyi Parti'yi hedef alan Taşkaya, bu görüntülerde ise İyi Parti'nin resmi sitesinin hack'lenmesini istiyor. Hacker ise Taşkaya'dan bunun için süre istiyor ve bir yandan da bu görüntülü konuşmayı başka bir telefondan kaydediyor.

Videoda, Taşkaya'yla konuşan kişi İyi Parti'nin internet sitesini Taşkaya'ya gösterip "Site bu mu" diye soruyor. "Evet" yanıtı alan kişi, "Hackledikten sonra bu sitede ne videosu paylaşmak istiyorsun" sorusunu yöneltiyor. Taşkaya ise "Ben sana vereceğim" yanıtını veriyor. 

Taşdelen'in İyi Parti'ye karşı girişti komplo girişimi ve ardından gelişen olayları okumak için...