Toplumsal Haber Merkezi

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Şahsuvaroğlu'nun"Türk bir kavmin adı değildir" dediği  ve gerici terör örgütü İBDA-C lideri Salih Mirzabeyolu'na özgürlük talebinde bulunduğu  videosu  gündem oldu.

Gökçek Ailesi'nin kanalı Beyaz TV'de Sağduyu programına katılan Şahsuvaroğlu, "Türk kavramının bir kavimle alakası yok herkes yanlış söylüyor. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu düzgün söylüyordu, biz onunla hayli konuştuk. Bu benim 20 yıldır anlattığım mesele, kitabım da o konuyu anlatır. Türk kavramı bin yıldır neyse yani eşittir İslam demektir. Yani İsmet Özel'in dediği gibi Allah'ın kılıcına Türk denir. Türk bir kavmin adı değildir. Özbek olabilirsin, Tatar olabilirsin yani Türk dediğin, yani Yörük Türk mü ki?" dedi.

Şahsuvaroğlu, Salih Mirzabeoğlu içinse "Ben de yakından tanıdığım ve büyük gadre uğramış Salih Mirzabeyoğlu'na özgürlük istiyorum ifadelerini kullandı. 

KENDİ KENDİSİNİ YALANLADI
Videonun sosyal medyada yayılması üzerine birçok tepki gören Şahsuvaroğlu'na bir tepki de Yesevi Bektaşi Oğuz Ocakları Genel Başkanı Ayhan Türk'ten geldi. Türk, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Akrabam iki kız evladımızın da katledildiği Sivas Katliamı'na: 'ŞANLI SİVAS KIYAMI' diyen İBDA-C örgüt elebaşı Mirzabeyoğlu için; 'dostumdur, özgürlük istiyorum' diyebilen Zafer Partisi g.bşk.yard. Lütfü Şahsuvaroğlu ile aynı havayı teneffüs etmiş olmaktan utanç duyuyorum!" dedi. 

Ayhan Türk'ün paylaşımını alıntılayan Şahsuvaroğlu ise ağız değiştiştirerek Mirzabeyoğlu ile hiçbir ilişkisi olamadığını dile getirdi. 

Şahuvaroğlu'nun söz konusu açıklaması: 

ÖZDAĞ GÖRMEZDEN GELDİ 
Geçtiğimiz günlerde İyi Parti'li Yavuz Ağıralioğlu'nun 'Biz Müslüman olmayan Türk'e, Türk demiyoruz' sözlerine çok sert tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın bu skandal sonrası ne yapayacağı merak ediliyordu.

Genel başkanlar arasında sosyal medyayı en aktif kullanan isim olan Özdağ ise bu olaya ilişkin hâlâ tek satır bir açıklamada bulunmadı.Ayrıca bugün Şahsuvaroğlu'na parti sözcüsü olarak Erzincan İliç'teki maden ocağı hakkında basın açıklaması yaptırıldı. Anlaşılan Zafer Partisi, görmedim,duymadım, bilmiyorum poltikası ile bu skandalı unutturma gayreti içerisinde.