Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KPSS sorularının daha önce Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavında yer aldığı yönündeki iddiaların ardından ÖSYM önünde açıklama yaptı. Özdağ, “Gördüğünüz gibi polis, ÖSYM’nin önünde bir basın açıklaması yapmamızı engelliyor. Aslında engellemesi gereken, ÖSYM’nin Türk gençlerinin hayatını karartması” dedi.

Özdağ, “Mesele sadece bir dershanenin hazırlamış olduğu 16 sorunun sınava dahil edilmesiyle ilgili bir yolsuzluk değil, 2006 senesinden bu yana değişik şifreleme sistemleriyle FETÖ başta olmak üzere bazı cemaat ve tarikatların bu sınavlarda yolsuzluk yaparak gençlerin ve yurttaşların geleceğini karartmasıyla ilgili çalışmalardır” diyerek şu açıklamayı yaptı:

YOLSUZLUĞU KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ: Biz Zafer Partisi olarak partili uzman arkadaşlarımızın bu sınav ve bundan önce yapılan birkaç sınavla ilgili tespit etmiş oldukları şifreli yolsuzluğu önümüzdeki günlerde Türk kamuoyuyla paylaşacağız. Devlet Denetleme Kurulu ile ilgili başlatılan soruşturmanın sadece bu 16 soruyla sınırlı kalmamasını bundan önceki sınavlarda kullanılan şifreleme yöntemiyle cevaplandırılmanın da araştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun da takipçisi olacağız.

GENÇLERİN UMUTLARINI YİTİRDİĞİ BİR DÖNEME GİRDİK: Bu Türk gençlerinin geleceğini elinden alma operasyonudur. Kasaplar Odası’nda kasaplar büyük ve küçükbaş hayvanların kesimiyle ilgili organize oluyorlar. ÖSYM’yi Kasaplar Odası’na bağlayalım. Çünkü ÖSYM’de Türk gençlerinin geleceğini katlediyor. Bir değil, iki değil, üç değil, beş değil. Yıllardan beri böyle devam ediyor. Gençlerin Türkiye ile ilgili heyecanını ve umutlarını yitirdiği bir döneme girdik.

HERKES BU REZALETE 'YETER ARTIK' DESİN: Devletin yaptığı sınavda yolsuzluk olur mu? Ama oluyor. Bu sınava soru hazırlayan dershanenin sahibi ÖSYM’de başka ihaleler almış. Ne kadar büyük bir tesadüf. Hem gençlerimizin geleceğini karartıyorlar hem de zenginleşiyorlar. Bu yaşanan rezalete karşı artık herkesin ayağa kalkmasının ve 'yeter artık' demesinin zamanı geldi. Polis gerçek suçluları yakalasın ve Türk halkına suçlu kim olduğunu gösteren Zafer Partisi’ne engel çıkartmaktan vazgeçsinler. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne ait bir camına dahil zarar vermeyiz. Ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumlarının ruhunu ve felsefesini öldüren alçaklardan da hesap sorarız ve soracağız.”