Vatikan'ın aziz ilanlarından sorumlu Azizlik Davaları Cemaati, 1915 ve 1917 yıllarında inançları nedeniyle öldürülen iki din adamını "mübarek" ilan etti. 

Lübnan topraklarında doğan, Kapuçin tarikatı mensubu iki rahip "şehitliklerinin" tasdik edilmesinin ardından dün, "azizlik" mertebesinden bir önceki adım olan "mübarek" ilan edildi. Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco pazar duası sonrasında yaptığı konuşmada, " Leonardo Melki ve Tommaso Giorgio Saleh mübarek ilan edildi. Bu iki Lübnanlı misyoner, düşmanca bir ortamda, Tanrı'ya sarsılmaz inançlarını kanıtladılar ve kendilerini feda ettiler" ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar'ın haberine göre; Vatikan'ın aziz ilanlarından sorumlu Azizlik Davaları Cemaati, Leonardo Melki ve Tommaso Giorgio Saleh isimli iki rahibin "inançlarına duyulan nefret nedeniyle yok edildiklerini" belirtti.

Lübnan topraklarında doğan, Kapuçin tarikatı mensubu iki rahip "şehitliklerinin" tasdik edilmesinin ardından dün "mübarek" ilan edildi.

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco da bugün Pazar duası sonrası yaptığı konuşmada bu din adamlarını anarak, "1915 ve 1917'de inançlarına duyulan nefret nedeniyle Türkiye'de öldürülen iki Kapuçin rahip ve şehit, Leonardo Melki ve Tommaso Giorgio Saleh mübarek ilan edildi. Bu iki Lübnanlı misyoner, düşmanca bir ortamda, Tanrı'ya sarsılmaz inançlarını kanıtladılar ve kendilerini feda ettiler" dedi.