10 büyükelçi krizi ile iglili gelişmelerin değerlendirildiği KRT TV'deki Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında konuşan Osman Kavala'nın avukatı Tolga Aytöre, dört yıldır tutuklu yargılamanın sürdüğüne dikkat çekti.

Aytöre "Bize uygulanan bir düşman hukuku var Türkiye'de. Sadece Osman Kavala'nın değil Türk yargısının tutukluluğu devam ediyor" dedi.   

“26 Kasım’daki duruşmada Kavala’nın tahliyesini bekliyor musunuz?” sorusuna Aytöre, şöyle yanıt verdi:

Kavala'nın her yargılamasında zaten tahliye olmasını bekliyorum. Çünkü tahliye olması sürpriz değil, tutuklu kaldığı hergün sürpriz. Biz hukuken haklıyız. Hiçbir hukuka dayamadan dört yıldır, sorgusuz sualsiz, hiçbir suça ilişkin eğilimimiz ortaya konamadan yargılanıyoruz ve tutuklu yargılanıyoruz. Bugün gelinen noktada 10 büyükelçi açıklamalar yaptı, yetkililer birşeyler söyledi, sonuç? Sonucu bana söyler misiniz? Tutuklu yargılanma devam ediyor.

Aytöre, Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapmalarının ardından istenmeyen kişi ilan edilmek istenen büyükelçilerin duruşmalara katıldığına ve hukuksuzluğa tanık olduklarına dikkati çekti.

Aytöre, şu ifadeleri kullandı: 

Bu elçiler Osman Kavala hakkında niye hassasiyet gösteriyor diyorlar. Bu büyükelçilerin birçoğu duruşmalara geliyor biliyor musunuz? Bugüne kadar hemen her duruşmaya katıldılar ve yaşananlara bizzat şahitler. Hukuksuzluklara şahitler. ‘Biz niye tutukluyuz’ diye her duruşmada sorumuza yanıt veremeyen heyetle karşı karşıyalar.