Kendini savunmak için bağlandığı yayında yine Oda TV'yi hedef gösteren Osman Gökçek'e Ayşenur Arslan sert çıkıştı. Hanefi Avcı'nın katıldığı Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında, Osman Gökçek'in katıldığı bir programda Barış Terkoğlu'nun evi polis tarafından basılmadan 4 saat önce Oda TV'yi hedef gösterdiği konuşuldu.

Polisin "Astım hastası var" uyarısına rağmen orantısız biber gazı kullanımını eleştiren Oda TV'yi hedef gösteren Gökçek, "Kim soruşturma açtı bunlara" diye sordu. Programın moderatörü olarak orada bulunan Türker Akıncı isimli şahıs ise "Şu ana kadar açılmadı Sayın Gökçek ama ben açılacağı yönünde bir kanıdayım" dedi.

Erdoğan'ın Beyaz TV'nin Oda TV hakkındaki sorusuna "Gereken yapılacak" cevabını verdiğini hatırlatan Akıncı'ya Osman Gökçek "Bence buna rağmen hiçbir şey yapılmayacak" şeklinde yanıt verdi. Gezi Parkı'nda 10 esnafın adreslerinin verildiğini iddia eden Gökçek, "Ne ceza aldı bunlar" dedi. Akıncı yine "Yargıda böyle bir hazırlık olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Programın genel akışında 'iyi polis-kötü polis' imajı çizen Gökçek-Akıncı ikilisinin bu söylemlerinden yalnızca 4 saat sonra Oda TV Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu'nun evine polis baskını düzenlendi.

AYŞENUR ARSLAN'DAN YANIT
Ayşenur Arslan, görüntülerden sonra "İnsana sorarlar, 10 esnafın camı çerçevesi indirilmiş bu Oda TV'nin hedef gösterdiği için mi diye. Ama bunun yanısıra onca ölen insanın hesabı sorulmamış. Berkin'in katili belli ama ceza almıyor. Birkaç gün sonra mezarı başında anılacak Berkin. Ali İsmail'in ölümüne sebep olanlardan biri, polis memuru 'Ayağım uf oldu' diye Gezi davasına müdahil olmak istedi" ifadelerini kullandı.

Oda TV'nin bu programın üzerine kapatılmasına da tepki gösteren Ayşenur Arslan, "Burası Türkiye!" yorumunu yaptı. 

Programda konuk olarak bulunan Emniyet Eski Müdür Hanefi Avcı'ya "Vaktiyle sizler için de aynı şey oldu. O zaman mesela Rasim Ozan Kütahyalı, Taraf gazetesinde yazanlar çizenler habire hedef gösterirlerdi. O zaman da vardı, o zaman bir Fethullah Gülen örgütü tarafından oluşturulan ve yönlendirilen bir odak olduğu söyleniyordu nitekim siz zaten biliyordunuz ve kanıtlandı. F Tipi'ydi o zaman şimdi de P Tipi diyorlar Pelikan'dan hareketle." diyerek "Bu yeni odak size ne anlatıyor" sorusunu yöneltti.

HANEFİ AVCI'YA BENZER BAHANELERLE KUMPAS
Avcı, "Belki çekirdekte öyle bir odak vardır ama bu biraz daha genişleyip kendine vazife üreten ve mevcut yönetimin hoşuna gidecek işler yapmaya çalışan birtakım kamu görevlileri de var. Bu geçmiş dönemde de oldu, 2010'da benim hakkımda dava açıldı. Davada MİT kanununa benzer terörle mücadele kanununu da var. Orada diyor ki 'Terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerinin hüviyetini açıklayanlar ceza alır' diyor" diyerek bugünkü durumun geçmişe ne kadar benzediğini vurguladı.

GÖKÇEK CEVAP HAKKINI KULLANDI
Programın ikinci yarısında, telefonla bağlanarak cevap hakkını kullanmak isteyen Osman Gökçek, Halk TV'nin ilkeli yayıncılık anlayışı gereği derhal yayına bağlandı. Ancak yayında Oda TV'yi hedef göstermeye ve 'çete' demeye devam eden Gökçek'e Ayşenur Arslan sert tepki gösterdi.

Arslan, "Bir, burada siz kendinizi hedef gösterdiğimi düşünerek cevap hakkı kullanmak için varsınız. Bu cevap hakkı değil, şu anda cezaevinde olan, kendilerini savunma imkânı olmayan gazetecileri suçlamak, asılsız iddialarla karalamak cevap hakkı değildir. Kimyasal silah kullandı ifadesi, bu ülkede marjinal 3-5 kişi dışında tarafından kullanılmadı. Şunu kastediyorsanız; "biber gazı, göz yaşartan bütün o gazlar kimyasal bileşimlerdir aslında ve bir dozdan sonra ölümcül olur" diye analiz haberler yayımlandı. Siz burada bunu böyle kullanırsanız doğru söylememiş olursunuz. Üç, çete ifadesi TDK'deki karşılığı ne olursa olsun biz sizin neyi kastettiğinizi biliyoruz. Osman Gökçek, çok rica ediyorum, sizin 'bu yayınla kimseyi hedef göstermediğiniz ve benim bunu vermemin sizi rahatsız ettiğini' ifade etmek için konuşacağınızı söylemiştiniz. Bu çerçevede konuşacaksanız konuşun ama meslektaşlarımı, içeride olan şu anda ve haksız yere tutuklanan, kendisini savunma imkânı olmayan insanları suçlamak için bu ekranı kullanamazsınız" ifadeleriyle Osman Gökçek'e tepksini dile getirdi.