CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin son üç ayda örtülü ödenekten 565 milyon lirayı aşan harcama yapıldığını açıkladı. Tekin, "koronavirüse krizde yakalanan esnaf ne yapacağım diye düşünürken, örtülü harcamalar devam ediyor. Devletin borcu tırmanışa geçti. Vatandaş gelecekten endişeli ama iktidar tedbir almıyor. İlaç olacak bir paket açıklamıyor. Neyi bekliyor" dedi.

İşsiz sayısının 8 milyon 800 bine çıktığını, salgın süresince toplamda 10 milyon insan işsiz kalabileceğini söyleyen Tekin, "Bunun yaratacağı sosyal yıkım Türkiye tarihinin karşı karşıya kaldığı en büyük sorundur" ifadelerini kullandı.

ÖRTÜLÜ ÖDENEK İYİCE COŞTU
"Bu yılın ilk üç ayında örtülü ödenekten 565 milyon 173 bin lira para harcanmış" diyen CHP'li Tekin, "Makam araçları, atıl projeler, yandaşları doyuracak işler aynen devam ediyor. Açıklanan paketlerle bu krizden çıkmamız mümkün değil" dedi.

Gürsel Tekin "Devlet vatandaşın peşine düşmüş, dışarı çıkana para cezası kesiyor. Üç ayda adli, idari ve vergi cezası olarak 4,1 milyar lira toplandı. Bu sürede müteahhitlere 4,4 milyar lira para aktarıldı" diye konuştu.