MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Bakü'deki Zafer Geçit Töreni'nde okuduğu şiir sonrası Türkiye'nin Tahran'daki büyükelçisi, protesto notası için İran Dışişleri Bakanlığına çağrılmasına tepki gösterdi.

'BU ŞİİRİN NERESİ YANLIŞ?'
Erdoğan'ın açıklamalarının ardından aynı söylemleri kullanması ile bilinen Devlet Bahçeli, "Bir kez de ben sesleniyorum" diyerek, "Aras'ı ayırdılar, mil ilen doyurdular, men senden ayrılmazdım, zor ilen ayırdılar. Ay Laçın, can Laçın, men sene kurban Laçın’ Bu şiirin neresi yanlış? Ermenistan’a alenen destek verenler bize ne anlatıyorlar? Arası ayırdılar, hatta kopardılar" ifadelerini kullandılar.

ABD'YE MESAJ

ABD’ye de mesaj veren Saray ortağı Bahçeli, “ABD’nin Suriye eski Özel Temsilcisi James Jeffrey bizi Kürt düşmanı göstermeye çalışmış. Çakal fermanını Bozkurt hükmü yırtar. Ne Erbil, ne Washington, ne de Brüksel benim Kürt kökenli kardeşlerimizi sevdiğim kadar sevemez. Geçin bu zalim senaryoları, biz bize şükür yeteriz” dedi.