Toplumsal Ankara

Ankara'da 3 gün önce evleri basılarak gözaltına alınan Yüksel direnişçileri Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu, Gülnaz Bozkurt, Armağan Özbaş, Merve Demirel ve Mahmut Konuk'un gözaltı süresi dört gün daha uzatıldı. Oysa daha suçlamanın bile ne olduğu henüz belli değil...

KHK ile işinden edilen eğitimci Acun Karadağ, yaşanan hukuksuzluklara ek olarak kalp hastası. Direnişler Meclisi bu durumu da hatırlatarak "Acun Karadağ kalp hastası. Eğer gözaltı süresi uzatılırsa su ve şeker almayı bırakırım demiş avukatlara. Acun Karadağ veya diğer arkadaşlarımızın başına gelebilecek herhangi bir olumsuzluktan gözaltı süresini uzatan hakim ve Adalet Bakanlığı sorumludur" şeklinde bir açıklama yaptı.

KARADAĞ'IN KIZINDAN ÖNEMLİ UYARI
Karadağ'ın gözaltına alınmasından sonra annesinin Twitter hesabını kullanan kızı ise, önemli bir uyarı yaptı. "Dosya kısıtlılığından dolayı annem ve 6 kişinin gözaltı gerekçesinden avukatlarımızın dahi bilgisi yok" diyen İpek, "Sizlerden ricam sol platformların da içinde olduğu birtakım haber sitelerinin haber başlıklarına itimat etmemeniz. Benzer gerekçelerle geçtiğimiz senelerde gözaltılar yaşandığı için kötü niyetli olmadığından emin olduğum gazeteler bile "örgüt üyeliği suçlaması" yaftasında bulunuyor. Suçlama dediğim gibi belli değil" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
KHK'lerle ihraç edildikten sonra "İşimizi geri istiyoruz" diyerek Yüksel Caddesi'nde direnişi sürdüren 7 kamu emekçisi, sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı

OHAL KHK’leri ile görevlerinden ihraç edilen ve “İşimizi geri istiyoruz” diyerek Ankara Yüksel Caddesi’nde yıllardır direniş sürdüren kamu emekçileri, polisin bir kez daha hedefi oldu.

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyon ile Yüksel direnişçileri Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu, Gülnaz Bozkurt, Armağan Özbaş, Merve Demirel ve Mahmut Konuk gözaltına alındı.

Gözaltı haberini Karadağ’ın Twitter hesabından duyuran kızı, baskında evden Hüseyin Aykol’un “Türkiye’de Sol Örgütler”, Fatih Yaşlı’nın “Kinimiz Dinimizdir: Türkçü Faşizm Üzerine Bir İnceleme” ve Nicos Poulantzas’ın “Faşizm ve Diktatörlük” kitaplarının da polis tarafından alındığını belirtti.

Ayrıca gözaltılara gerekçe olarak suçlamanın da ne olduğu halen açıklanmadı.