Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “Cinayeti kapatmak isteyen siyasetçiler var” başlıklı bir yazı  kaleme aldı.

Öztürk yazısının, “Gözleri yaşlı” başlıklı bölümünde, Fethullahçı yargı mensuplarının başlattığı AKP’nin devam ettirdiği 28 Şubat davasında tutuklanan eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir’in sağlık durumuna dikkat çekti.

Demans hastalığına yakalanan Çevik Bir’in, “yüzü ve gözlerinin küçüldüğü, zayıfladığı, nerede,  ne olduğunu bilmeyen birisi olduğu ifade edildi.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

Galip Paşanın ziyaret ettiği isimlerden birisi emekli Orgeneral Çetin Doğan'dı. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yaptığı dönemde, Galip Mendi de özel kuvvetlerde görevliydi. Bölücü terör örgütüne karşı bir çok operasyonda birlikte emekleri, çabaları vardı.

28 Şubat Davasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 14 emekli generalden 84 yaşındaki Çevik Bir ve 83 yaşındaki Çetin Doğan'la aynı dönemde görev yapan Mendi' nin, cezaevi ziyaretinden çıkarken gözleri yaşlıydı. Onların durumunu düşünürken “Yazıktır, günahtır” diyebiliyordu. Komutanların kendi yakınları dışında geleni-gideni de yoktu.

YARIN, GEÇ OLABİLİR

Galip Paşa, “Cezaevinde gördüğüm Çevik Paşa, sanki başka birisiydi. Tanımakta zorluk çektim. Yüzü, gözleri küçülmüş,  zayıflamış, nerede olduğunu, ne olduğunu bilmeyen birisi olmuş. Konuşmuyor. Bana sadece ‘Ne oluyor?' dedi. Odada tek başına kaldığını, kahvaltısını bile hazırlayamadığını, görevlilerin yardımcı olduğunu öğrendim. Çok üzüldüm. Aynı durum Çetin Paşam için de geçerli. İzin alırsam Silivri ve Sincan cezaevlerindeki komutanları da ziyaret etmek isterim. Durumları çok kötü ve üzüntücü verici” dedi.

Daha önce de belirttim, umutları Anayasa Mahkemesi'nde. Başvurularının üzerinden 10 ay geçti, ancak henüz dosya ele alınmadı. Anayasa Mahkemesi'nin, haklarında vereceği karar ve onlar için yarın çok geç de olabilir.