Adil yargılanma talebiyle 242 gündür ölüm orucunda olan tutuklu Mustafa Koçak’ın ailesi, Kadıköy/Khalkedon Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi. “Mustafa Koçak 242 gündür ölüm orucunda. Ona kefen giydirmeyeceğiz. Adalet istiyoruz” yazılı pankart açan aile, oğullarına adaletsizlik yapıldığını belirterek derhal adım atılmasını talep etti.

İleri Haber'den Emre Orman'ın haberine göre Koçak’ın babası Hasan Koçak, oğlunun hapishane köşesinde ölüme terk edildiğini söyleyerek ona kefen giydirmeyeceklerini vurguladı. Baba Koçak, “28 yaşında bir genç ölüyor, adalet sesimizi duymuyor. Çünkü kendi torunları Amerika’da lüks içinde yaşıyor. Mustafa’ya su verilmiyor, B1 hapı verilmiyor. İşkence görüyor cezaevinde. Bir itirafçının beyanı üzerinden ceza verdiler. Neymiş, savcının öldürülmesi olayında silah temin etmiş. Hakim ‘parmak izi yok, telefon iletişimi yok, görüntü yok’ diyor. Peki hangi vicdanla bu kararı veriyorsun sen? Senin çocuğun yok mu? Sen aldığın aylıkları nasıl gidip çoluk çocuğuna yediriyorsun? Nasıl kafanı yastığa koyup rahatça uyuyabiliyorsun? Sende hiç vicdan yok mu? Bakanlara, tepedekilere sesleniyorum; 30 kiloya düştü benim oğlum, 240 gündür aç. Sizin çocuklarınız bir gün aç olsa dünyayı yıkarsınız" ifadelerini kullandı.

Anne Zeynep Koçak ise “Oğlum adalete aç. Bir anne, oğlu aç kalırsa ne yapabilir? Ben bir anne olarak oğlum için dağları taşları deleceğim. Oğlum için adalet istiyorum” dedi.

Anne ve baba Koçak, gözaltına alınarak İskele Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.