Halkın Hukuk Bürosu, ölüm orucunda bulunan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in kaldığı eve polis baskını düzenlendiğini ve Gökçek ve Bölek’in nerede olduğunun bilinmediğini açıkladı.

Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Ölüm orucu direnişçilerine daha önceki kitlesel ölüm orucu eylemlerinde irade dışı müdahale işkencesi denenmiş ve bu müdahaleler, eylemcilerin hayatını kaybetmesine, sakatlanmasına veya vücudunda kalıcı hasarlar oluşmasına sebebiyet vermiştir. Müvekkillerimizin sağlığında bu denli olumsuzluklara yol açabilecek olan her türlü müdahale işkencedir. İşkence insanlık suçudur! İşkence suçunun zamanaşımı yoktur!" denildi.

NURİYE GÜLMEN'DEN AÇIKLAMA
Nuriye Gülmen, Gökçek ve Bölek'in yanında olduğunu açıklarken, "Helin Bölek ve İbrahim Gökçek şu anda Ümraniye Eğitim Araştırma'dalar. Zorla müdahale öldürür ya da sakat bırakır. Grup Yorum üyeleri İbrahim'le Helin'in yanındayım. Gözaltı kararı yok. Şu anda kendi istekleri dışında hastanede rehin tutuluyorlar. Oda kapısı önünde polisler bekliyor. Grup Yorum herkesi hastaneye nöbete ve saat 14:00'te basın açıklamasına bekliyor" dedi.