Adli Tıp Kurumu'nun 'tahliye' yönünde verdiği olumlu karara rağmen tahliye edilmeyerek hastaneye kaldırılan ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal’la görüşen eşi Didem Baydar Ünsal, eşinin, “Bilincimiz kapandığı takdirde, bizim etrafımıza bu hekimler akbabalar gibi üşüşüp müdahale mi edecekler, lütfen buna izin vermeyin” mesajını paylaştı.  
 
“Adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda olan tutuklu avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “hapishanede kalmaları uygun değildir” raporuna rağmen tahliye edilmeyerek hastaneye kaldırıldı. Ölüm orucu eylemi 215’inci gününe giren Timtik, Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde; 184 gündür ölüm orucunda olan Ünsal ise, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tutuluyor. 
 
Aytaç Ünsal’ı ziyaret eden eşi Avukat Didem Baydar Ünsal, görüşme hakkında bilgi verdi. Ünsal, “Eşim, ‘Meslektaşlarımın, halkımın beni nasıl sahiplendiğini buradan hissedebiliyorum. Mutlaka kazanacağız, buna inanıyorum’ dedi. Eşim bütün dostlara selamını iletti” dedi.
 
PANDEMİ HASTASİNDE TUTULUYOR
Eşinin sağlık durumu hakkında da bilgi veren Ünsal, sağlık durumunun iyi olduğunu söylemenin pek mümkün olmadığını, bunu ise ATK'nin verdiği raporda görebildiklerini söyledi. Ünsal, “ATK raporuna göre onların tahliyesini beklerken, iradeleri dışında hastaneye götürüldüklerini öğrendik. Benim gördüğüm tablo Aytaç çok zayıflamıştı. Konuşması ve hareketleri çok yavaştı. Aytaç Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde kalıyor. Burası bir pandemi hastanesi, hastanede ve bahçesinde pozitif vakalar dolaşıyor” diye belirtti.
 
‘YAŞADIKLARI ÖMRÜNDEN GİDİYOR’
Eşinin hastanenin mahkum koğuşunda kaldığını aktaran Ünsal, kaldığı ortamın ne kadar steril bir ortam olduğu hakkında ciddi endişeleri olduğunu söyledi. Ünsal, “Tutulduğu yer tek kişilik. Yanında bir refakatçisi var. Onu da bizim uğraşlarımız sonucunda 2 gün sonra kabul ettiler. Tüm bu yaşadıklarının onların ömründen yediğini düşünüyoruz. Onları apar topar, kucaklayarak hastaneye getirmişler. Tuttukları yerler morarmış. Ne kadar yıprandıklarını tahmin edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
MUAYENEYİ REDDETTİLER
Eşinin ve Ebru Timtik’in zorla müdahale tehdidi altında hastanede tutulduklarını belirten Ünsal, “Bunun sebebi ise onların hastaneye kaldırılma talepleri olmadan, hastaneye sevk edilmeleri. Onlar şu an muayeneyi bile kabul etmiyorlar. Hücreleri olarak gördükleri koğuşlarına hiçbir şekilde doktor almıyorlar. Şu anda bilinçleri açık ama kapanmasını beklediklerini düşünüyorlar” dedi.
 
‘ZORLA MÜDAHALEYE İZİN VERMEYİN’
Eşinin, “Bilincimiz kapandığı takdirde bizim etrafımıza bu hekimler akbabalar gibi üşüşüp müdahale mi edecekler, lütfen buna izin vermeyin” çağrısını aktaran Ünsal, “Biz müdahaleye izin vermeyeceğiz diyorlar. Dışarıda dostlarından da onları sahiplenmesi ve zorla müdahaleye izin vermemesini ve onları hastaneden almalarını bekliyorlar. Bizde bunun için çabalıyoruz. Sürekli hastane önlerinde, içerisinde nöbet tutuyoruz” şeklinde konuştu.
 
‘BU ONLARIN ÖLÜM FERMANINI İMZALAMAKTIR'
İstanbul 38'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi sunduklarını ve adliyenin baro katında sonuç beklediklerini ifade eden Ünsal, “Bu kararın hukuksuzluğunu biliyoruz. Bu kararın onların yaşamını daha çok tehlikeye atmak olduğunu, onların ölüm fermanının altını imzalamak olduğunu söylüyoruz. Buna itiraz ediyoruz. Bu itirazın bugün değerlendirip kararın çıkmasını bekliyoruz. Meslektaşlarımızla adalet nöbetindeyiz, tahliye kararı verilene kadar da nöbete devam edeceğiz” diye konuştu.

Meslektaşlarını Çağlayan Adliyesi’ndeki adalet nöbetine çağıran Ünsal, “Tüm dostlarımızın hastane bahçesinde onları sahiplenmesi ve zorla müdahaleyi durdurmasını, onları tahliyesini istemelerini istiyoruz” dedi.