Toplumsal Haber Merkezi

Tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda. Timtik’in eylemi 207, Ünsal’ın ise 176’ncı gününde. Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ünsal 63’üncü, Silivri 9 No’lu Cezaevi’ndeki Timtik ise 94’üncü gününde eylemini ölüm orucuna çevirmişti. Her iki eylemcinin de sağlık durumları kritik bir aşamada olduğu belirtiliyor.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi’ne yaptığı ziyaret kapsamında ölüm orucundaki avukatlardan Ebru Timtik’le görüştü. Timtik’in sağlık durumunun kaygı verici olduğunu söyleyen Çakırözer, “Cezaevine girmeden 90 kilo olan avukat Ebru Timtik, 35 kiloya düşmüş durumda. Böyle devam ederse hayati tehlikesi büyüyecek. Durumu çok kaygı verici” dedi. CHP’li vekil, “Kendisine ‘ölüm orucunu bırakmasını, yaşayarak mücadele etmesi gerektiğini’ söyledim. O da yargılandıkları ÇHD davasında adil yargılama görmediklerini ve bu yüzden ve tek taleplerinin ‘adil yargılanmak’ olduğunu ifade etti” diye ekledi. Çakırözer, “Adalet Bakanlığı hayati tehlikesi giderek büyüyen Timtik ile bir an önce diyalog kurmalı” çağrısında bulundu.

'ADLİ TIP' KARARI ÇIKTI
Öte yandan Halkın Hukuk Bürosu ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nin yaptığı tahliye başvurularıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Başvuruları değerlendiren İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Adli Tıp, Ünsal ve Timtik'in sağlık durumlarının cezaevinde kalmaya uygun olup olmadığını tespit edecek.

KAYBEDECEK ZAMAN YOK!
Ancak hukukçular ve uzmanlar, Timtik ve Ünsal'ın kaybedecek vakitlerinin olmadığını belirterek ölüm orucundaki avukatların acil bir şekilde tahliye edilmelerini talep ediyor.