Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR), “Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği”nde yapılan değişiklik ile okulların güvenliğinin sağlanması için Toplum Yararına Program (TYP) düzenlenmesinin önü açıldı. Buna göre, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV ve Önder İmam Hatipliler Derneği’nin de yer aldığı STK’lar ile MEB’in, “Okul güvenliğinin sağlanması” konusunda iş birliği yapabilmesine olanak sağlandı.

Devlet okullarının güvenliğinin sağlanmasını amaçladığı bildirilen proje, 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim yılını kapsayacak.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, İŞKUR’un, “Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği”nde TYP kapsamında işbirliği yapılabilecek hizmet sağlayıcıları, “Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları” olarak ifade edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan, “Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”e göre, uygulama 2021 yılı sonunda bitecek.

Erdoğan’ın, “İlk 100 Günlük Program” çerçevesinde açıklanan, “Okul Polisi” uygulamasının devam ettirip ettirilmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

BirGün’e konuşan MEB yetkilileri, güvenlik önceliği olan okullarda polislerden oluşan Mobil Okul Timleri’nin görev almaya devam edeceğini, görece az riskli okullarda ise İŞKUR’dan gelenlerin istihdam edilebileceğini söyledi.