Toplumsal Haber Merkezi

Çorlu Tren Katliamı'nda oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, Yol TV’de Onur Toper’in sunduğu Açık Konuşalım programının bu haftaki konuğuydu. Mısra Öz, Çorlu Tren Katliamı ile ilgili tüm gerçekleri Açık Konuşalım’da anlattı.

Mısra Öz, yetkililerden bir geri dönüş almadığını belirterek "Oğlumun nasıl öldüğünü gördükten sonra dedim ki, ‘Ahtım olsun, son nefesimi verene kadar bu katliama sebep olan herkese bu hatırlatmayı yapacağım. Bu çocuğun adını da yüzünü de iyi ezberleyin’ diyeceğim çünkü ben 9 yıl boyunca kalbimde büyüttüğüm çocuğumun gözleri açık gittiğini gördüm" dedi.

'BUNUN HESABINI BU HAYATTA VERECEKLER'
O andan itibaren her sabah bu katliama sebep olanların bu acıyla yüzleşmelerini istediğini belirten Mısra Öz, "Neye sebep olduklarını görmelerini istedim. Adını ve yüzünü iyi ezberlemelerini istedim. Bu hayatta bunun hesabını mutlaka verecekler" diye konuştu.

'ŞOV YAPMA' DİYEN POLİS TERFİ ALDI
Katliamda yakınlarını kaybeden aileler ve avukatları, savcılığın bazı sorumlular hakkında kovuşturmaya gerek olmadığı yönündeki kararına karşı Ankara Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde açıklama yapmak istemişti. AYM önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen polis, ailelere müdahalede bulunmuştu. Mısra Öz AYM önünde kendisine “Şov yapma” diyen amirin terfi aldığını da programda açıkladı.