İki yıl Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın oğlu Twitter hesabından açıklamada bulundu. Kaşıkçı’nın oğlu, babasının katillerini affettiklerini söylerken, "Bu mübarek Ramazan ayında, Allah'ın şu kelamını hatırlıyoruz: Eğer bir kimse bağışlar ve uzlaşma yolunu seçerse Allah onun mükafatını verir. Bu nedenle Allah'ın rızasını kazanmak için şehit Cemal Kaşıkçı'nın oğulları olarak babamızı öldürenleri affediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, ailenin katilleri affetmesine tepki gösterdi. Kimsenin katilleri bağışlama hakkı olmadığını söyleyen diyen Cengiz, “Cemal Kaşıkçı için adalet yerini buluna kadar ben ve diğerleri durmayacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?
Suudi Arabistan Riyad yönetimi, Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'a getirilmesi için düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğünü kabul etmiş, cinayetin devletin onayıyla işlenmediğini savunmuştu. Prens Muhammed bin Selman da cinayetten haberi olmadığını savunmuştu. Suudi Arabistan'da başlatılan soruşturmada Kasım 2019'da 5 kişi idam cezasına çarptırılmıştı.