AKP'li kayyum Melih Bulu'yu protesto etmek ve geçtiğimiz günlerde iki Boğaziçili öğrencinin tutuklanmasına tekpki gösteren 159 öğrenci polis saldırısı sonucugözaltına alınmıştı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyım olarak atanan Melih Bulu'ya karşı 3 Nisan tarihinden bu yana protesto gösterileri düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kampüste yaptıkları resim sergisi sonrası iktidara yakın medya kuruluşu ve islamcı kulüpler tarafından hedef haline getirilmiş ve 4 öğrenci "Toplumun bir yarısını aşağılamak" suçlamasıyla gözaltına alınmış, 2 öğrenci tutuklanmıştı. 

Dün tutuklamalara karşı gerçekleştirilen eylemler sırasında İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre 159 öğrenci gözaltına alınmıştı. Polis darp ederek gözaltına aldığı öğrencileri çevik kuvvet otobüsü içinde ters kelepçeli biçimde bekletti.

Gözaltındaki Boğaziçililerle ilgilenen avukatlar öğrencilerin araç içinde ters kelepçeyle bekletilmesine itiraz ederek kelepçeleri çıkarttırdı. Bu sırada yaşanan arbedede bir avukatın parmağı kırıldı.