Toplumsal İstanbul

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Kadıköy'de yapmak istedikleri eyleme yönelik polis saldırısının ardından Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube’de bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. 

Öğrenciler açıklamalarında, ''Kayyum rektör istemiyoruz dediğimiz için Kadıköy’de bir basın açıklaması yapacaktık. Ancak siyasi iktidar basın açıklamasından korktuğu için bu basın açıklamasını kendi kaymakamlıklarıyla yasakladı. Ancak biz Boğaziçi direnişinde onların yasaklarını tanımadık, yasaklara rağmen sözümüzü söylemeye her daim devam ettik. Biz burada basın açıklamamızı yapmak için buluştuğumuz anda üstümüze polis şiddetiyle saldırdılar" ifadelerini kullandı.

ASLA KAZANAMAYACAKLAR...
Bunun karşısında durmaya ve meşruluklarından güç alarak sözlerini söylemeye devam ettiklerini belirten öğrenciler, "Kol kola girdik ve direndik. Bugün Kadıköy’ün her yerine sloganlarımızı inlettik. Kayyumların gideceğini tekrar ilettik" dedi. 

Bugün Kadıköy'de yaklaşık 40 öğrencinin darp edilerek gözaltına alındığını belirten Boğaziçililer, "Ancak işkencecilerin asla kazanamayacağını biliyoruz. Kayyumların gideceğini biliyoruz. Kayyum rektörleri gönderene kadar devam edeceğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Kadıköy sokakları polis ablukası altında. İzin vermedikleri basın açıklamamızı bu yüzden burada okuyoruz'' ifadelerini kullandı.